<

СБУ затримала «ексрегіонала»-агента фсб, який наводив авіабомби рф на Сумщину

14:02 | 8.04.2024 / Новини / /
Перегляди
73
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України заявила про затримання колишнього функціонера «Партії регіонів», який наводив авіабомби рф на Сумщину. Зокрема, окупанти планували вдарити по українських укріпрайонах.

Про це повідомляє преслужба СБУ.

Слідство встановило, що під час розвідувальної вилазки фігурант намагався встановити точні координати військового об’єкта ЗСУ, щоб скоригувати по ньому російський авіаудар.

Агентом рф виявився колишній місцевий функціонер забороненої «Партії регіонів». Після деокупації Сумщини його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ. Колишній «регіонал» зацікавив російську спецслужбу своїми дописами, де він вихваляв кремлівський режим.

Для виконання ворожих завдань агент виходив на місцевість, де приховано фотографував військові об’єкти та фіксував їхні координати, кажуть в СБУ.

Але правоохоронці зірвали спробу російської спецслужби отримати агентурний «звіт» та використати його для підготовки повітряних атак. Зокрема, окупанти планували завдати авіаудару по нових лініях оборони на прикордонні Сумської області.

Зловмисника затримали. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Чоловікові загрожує довічне ув’язнення. Зараз він перебуває під вартою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа