<

СБУ викрила очільницю окупаційної «філії роспошти», яка діяла під час окупації Ізюма

03:18 | 16.04.2024 / Новини / /
Перегляди
43
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки затримала ще одну колаборантку, яка співпрацювала з рф у період окупації частини Харківщини. Зловмисницею виявилась колишня працівниця одного з виділень Укрпошти у захопленому на той час місті Ізюм.

Тоді вона запропонувала рашистам свою допомогу у війні проти України, за що отримала «призначення» до окупаційної адміністрації рф, повідомляє пресслужба СБУ.

Там вона стала очільницею місцевої «філії роспошти». В рядах загарбницької установи фігурантка організовувала адресну розсилку пропагандистських газет країни-агресора по домівках мешканців громади.

Також колаборантка змушувала своїх підлеглих роздавати примірники російських «видань» прямо у приміщенні захопленого відділення пошти.

Крім того зловмисниця намагалася ввести в обіг поштові марки та конверти із кремлівською символікою. Після звільнення міста вона «залягла на дно» і таким чином сподівалася уникнути правосуддя.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі пособництва у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок