<

СБУ вразила на Брянщині радар окупантів, який контролював небо на 700 км вглиб України

12:21 | 16.04.2024 / Новини / /
Перегляди
119
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України вразила російську радіолокаційну станцію у Брянській області. Ця станція контролювала небо на 700 км вглиб України.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах, пише Громадське.

Йдеться про модернізований комплекс «Небо-У», який допомагав військам рф виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які атакують КАБами українське прикордоння.

Коштує така радіолокаційна станція 100 млн доларів. Її уразили 7 дронами-камікадзе літакового типу. Як зазначається, у результату атаки комплекс «Небо-У» більше не працює і «ймовірно, перетворився на друшляк».

«Завдяки ураженню цієї РЛС у ворога стало менше можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України. Радіолокаційна сліпота росіян допоможе нашим військам вести розвідку, запускати безпілотники та більш якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці», — сказав співрозмовник.

Це вже другий комплекс «Небо-У», який знищило 13-те Головне Управління військової контррозвідки СБУ. Перший знищили у Бєлгородській області рф.

Окрім того, нещодавно було знищено радіолокаційний комплекс Каста-2Е2 поблизу тимчасово окупованого українського Бердянська.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок