<

СБУ проводить обшуки на шахті «Надія» на Львівщині, де напередодні мешканці протестували проти роботи на копальні засуджених

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 2.05.2023 / Новини / /
Перегляди
4334
/ коментарів 5

2-го травня СБУ спільно з поліцією проводять обшуки на шахті «Надія» у місті Соснівка на Львівщині.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

«Як мені відомо, саме зараз працівники СБУ спільно з Національною поліцією проводять обшуки на ПрАТ «Шахта «Надія». Джерела в правоохоронних органах повідомляють, що обшуки проводять в рамках кримінального провадження по розтраті державного майна», – повідомив Олександр Клімов у фейсбуці.

Речниця СБУ Львівщини Роксолана Яворська підтвердила ZAXID.NET, що на шахті «Надія» відбуваються слідчі дії. Подробиць справи наразі не розголошують.

За інформацією «Ехо Червонограда», напередодні мешканці Соснівки вийшли на протест проти запровадження на шахті «Надія» пілотного проекту, який передбачає залучення до роботи людей, що відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Мешканці обурювалися намірами керівництва шахти «завести зеків до міста».

Представник ПРАТ «Шахта «Надія» Сергій Троцько пояснив, що таким чином хочуть поповнити брак працівників. З його слів, роботу шахти продовжили до вересня цього року, а далі держфінансування для підприємства немає.

«Щоб втримати підприємство, щоб шахта працювала і зберегти робочі місця, нам потрібно видобувати і реалізовувати вугілля. Тоді ми можемо без державного фінансування працювати ще три-чотири роки. Щоб нам працювати, потрібно працівників шахти, яких зараз немає. Ви знаєте, хлопці воюють, багато мобілізованих», – сказав він.

Староста Соснівки Ірина Харчук зауважила, що ініціатива залучати засуджених до роботи на шахті не погоджена Міністерством енергетики та Міністерством юстиції, офіційної відповіді від урядовців немає. Про це також зазначив голова профспілки шахти «Надія» Руслан Віхоть.

Нагадаємо, у той час нардеп, голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець опублікував лист від директора шахти «Надія» до начальника Дрогобицької колонії з проханням розглянути можливість залучення засуджених осіб до підземних робіт на їхній шахті.

Читайте також:

Борис Карпус відреагував на чутки, що на шахти біля Нововолинська та Червонограда планують залучати засуджених.

Нардеп Ігор Гузь закликав не допустити засуджених до робіт на шахтах Нововолинська




коментарів: 5
  1. Завтра 3-го травня в ДП волиньвугілля мають заїхати та поселитися нові “працівники” з виправної колонії м. Дрогобич. Ось завтра і побочим, чи є ще в цій країні якісь закони, якесь рішення і слово міської та обласної ради. Чи в цій країні далі править беззаконня і поняття “порішаєм”…?

  2. Чому танчев не в тюрмі? чому біляк не в тюрмі? чому воїн-тіктокер шарік не в тюрмі? чому рябовіч не втюрмі? треба цих ворюг в тюрму ,а потім до нас на шахту

  3. Чому юрків не в тюрмі? Пів мільярда під час війни вкрав зі своїми дружинами з шахти 9. Де влада? Ганьба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота