<

Розповіли, які підприємства Волині можуть бронювати військовозобов’язаних

14:15 | 21.07.2023 / Новини / /
Перегляди
1446
/ Коментарі відсутні

У Волинській області визначили 70 критично важливих підприємств для регіону, котрі можуть забронювати працівників від мобілізації під час воєнного стану.

Про це під час брифінгу 20-го липня розповів заступник начальника обласного управління економічного розвитку Андрій Ткачук, – пише Суспільне.

З його слів, цей перелік сформували за підсумками семи засідань робочої групи військової адміністрації з 10 березня до 12 липня.

У переліку – комунальні і комерційні підприємства, агрогосподарства і медзаклади, підприємства критичної інфраструктури.

Лідерами щодо бронювання військовозобов’язаних працівників, сказав посадовець, є міста обласного підпорядкування, де розташовані найбільш важливі підприємства переробної галузі й машинобудування.

Андрій Ткачук зазначив, що в ОВА визначили перелік критично важливих підприємств: 38 – комунальні установи, в т.ч. які відносять до критичної інфраструктури, 30 – комерційні підприємства, 29 – медичні установи, 4 – підприємства житлово-комунальної сфери, 2 – підприємства соціального захисту та 2 аграрні (комерційні) підприємства.

“17 заяв від підприємств у військовій адміністрації наразі розглядають”, – зазначив Андрій Ткачук.

Статус критично важливого підприємства дає можливість бронювання до 50 % військовозобов’язаних працівників
Підприємства, які подають заявки на визнання критично важливими повинні відповідати щонайменше двом критеріям постанови Кабміну, говорить Андрій Ткачук, а також мінімум трьом критеріям розпорядження начальника обласної військової адміністрації.

Рішення про визнання підприємства критично важливим для регіону приймає обласна військова адміністрація, проте затверджує бронювання до 50% працівників підприємства відповідно до поданих списків Міністерство економіки після узгодження з Генштабом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота