<

Розповіли історію медикині з Князівської бригади, яка врятувала вже кілька десятків життів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:11 | 14.02.2023 / Новини / /
Перегляди
767
/ Коментарі відсутні

Їй всього 27. І вона з дитинства мріяла служити в армії. Бойовий медик Надія Волкова зустріла повномасштабну війну на посаді фельдшера медичного пункту 14-ої окремої механізованої бригади.

Про це пише ТСН

Спочатку була Київщина, потім Харківщина і Донбас. За вісім місяців війни вона врятувала вже кілька десятків життів. Хоч сама зізнається, що ніколи не рахувала вивезених з поля бою бійців, бо вважає, що просто виконує свою роботу. На рівні з чоловіками.

“2016-го я закінчила медичний коледж. Але на випускний я не пішла, – розповідає Надія. – Бо в той самий день я вже їхала на Рівненський полігон, де на той час дислокувалася 14-та бригада. Проблем з колективом не було ніяких. Мене сприйняли. До мене почали звертатися хлопці. Хоч спочатку командир роти кричав, що до тебе у мене не було хворих. А я йому сказала, що у вас просто не було медика. Бо якщо людина терпіла той самий головний біль, то це не означає, що їй не боліло. Тоді я дійсно відчула, що я на своєму місці. Я там, де хотіла бути”.

За вісім років своєї служби в лавах ЗСУ Надія Волкова пройшла кілька ротацій на Сході країни. Саме там вона отримала свій перший бойовий досвід. 

“Я не боялася, що там будуть стріляти, що там будуть вибухи. Я до цього всього була морально готова. Я не була морально готова, що в бліндажі, окрім мене, будуть жити миші. Довелося завести кішку. Ну як завести… Я пішла, позичила у хлопців, а потім не віддала”, – посміхається Надія. 

Ще тоді Надя зрозуміла для себе одну важливу річ: жінка в армії не має права скиглити, має працювати на рівні з чоловіками, але за будь-яких обставин все ж залишатися жінкою: “Для мене бути жінкою навіть на війні – це означає за можливості зробити собі манікюр та педикюр. Зачіску. Це можливо навіть тут. Бо зараз маса мобілізованих хлопців, серед яких можна знайти перукаря. А ще для мене залишатися жінкою – це не зловживати нецензурною лексикою та не палити. Хоча багато жінок, які приходять в армію, починають палити на рівні з чоловіками. Я не підтримую це. Вважаю, що здорового способу життя можна дотримуватись і тут”.

За даними Міноборони, до початку повномасштабної війни з Росією в ЗСУ служили 57 тисяч жінок. З них лише трохи більше ніж половина були саме військовими. Решта займалися відносно мирними справами. Але після 24 лютого багато жінок пішли до підрозділів територіальної оборони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя