<

Розповіли для чого і кому варто вживати вітамін D

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:25 | 9.02.2019 / Новини / /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

Раніше про вітамін D знали лише те, що він застосовується для профілактики рахіту у діток до 1 року. Але його користь доведена не лише для організму немовлят і рекомендовано вживати у набагато ширшому спектрі. 

Про це розповіла лікар-ендокринолог Тетяна Редзій на сторінці медичного центру «Благомед» у Facebook.

На що впливає недостача вітаміну D? 

Недостатність вітаміну D у матерів викликає безпліддя, ранні пологи, народження діток з аутизмом, прояви остеопорозу у старшому віці. 
Через недостатню кількість вітаміну D зменшується мінеральна щільність кістки. Саме Вітамін D допомагає кальцію затримуватися в організмі і це, зокрема, є профілактика перелому шийки стегна у жінок. 

Вітамін D застосовується для профілактики цукрового діабету. Він прирівнюється тут до гормону. Захисту від діабету І типу фактично немає, кожна людина може ним захворіти і вітамін D – просто необхідний в якості профілактики. 
Також недостача вітаміну D призводить до ожиріння. 

Чому ми мало отримуємо вітаміну D? 

Його основна кількість міститься у ранішніх та вечірніх променях сонця. А в таку пору люди, на жаль, рідко гуляють на вулиці. Навіть влітку частіше “жаряться” на сонці вдень. 

За висновками вчених, ми знаходимося в повному дефіциті сонячних променів, насичених вітаміном D. Тому люди взимку більш похмурі. Навіть вітамін D, який знаходиться в рибі, набагато менш корисний. Він повністю розщепляється організмом і виводиться.

До речі, в солярії ми вітаміну D також не отримаємо. Купуючи вітамін D в аптеках, краще придбати вітамін D3 – він швидше і більш повною мірою засвоюється організмом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок