<
Інші розділи

Як зберегти молодість: поради нововолинської тренерки Надії Самох

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:21 | 15.09.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
14
/ 1 коментар

Питання про те, як зберегти свою молодість та красу, хвилює кожну жінку. Адже всі мріють залишатися довше з прекрасною шкірою, тілом та обличчям.

Своїми порадами молодості поділилася тренер та нутриціолог Надія Самох у фейсбуці.

В сучасному світі все більшої популярності набувають комплекси “Боротьба проти віку”. Багато дівчат починають це розуміти біля 30-ти років, коли проявляються перші ознаки віку.

Маски, масажі, креми, лосьйони – відразу вступають в бій. Але чи працює це все?

Так, працює. Але якщо продовжувати їсти смажену картопельку з салом і запивати солодким алкогольним коктейлем, ваша шкіра і клітини внутрішніх органів, будуть старіти і вмирати.

Харчування завжди на першому місці – це найважливіший еліксир молодості. Що їсти, а що ні, щоб не старіти швидше?

Виявляється, це прості продукти, які є у нас на полицях, на ринках і вдома.

  • Потрібно їсти більше овочів і фруктів, зелені, злаків, використовувати хороші рослинні олії.
  • Їжте свіжі яблука, додавайте лимон в страви, грейпфрути, це природні антиоксиданти, які підтримують імунітет.
  • Вживайте ненасичені жирні кислоти. Їх багато в рибі, морепродуктах, горіхах, кунжуті, насінні льону.
  • Зберігайте активність розуму. Для цього потрібно залізо. Його багато в гречці, яблуках, печінці, індичці, сочевиці, білій квасолі, петрушці, кропі, шпинаті.
  • Ніколи не варто ходити голодним. Організм потрібно насичувати корисними продуктами, але не варто переїдати.
  • Пийте воду. Саме чисту воду, а не різні напої.

Підтримуй в нормі гормональний фон і рівень цукру в крові. У цьому допоможе цинк: яйця, буряк, малина, гарбузове насіння, горіхи, злаки, сир, морепродукти, агрус.⠀

Вживай продукти, багаті вітаміном С: чорна смородина, болгарський перець, апельсини і лимони, зелень і часник.⠀

Червоні овочі та фрукти (помідори, грейпфрути, кавуни, полуниця, малина, червоні яблука) – містять лікопін і антоціани, які допомагають боротися з ознаками старіння, тримати під контролем тиск і знижують ризик хвороб серця.

Фіолетові продукти (червонокачанна капуста, ожина, баклажани, інжир, сливи, смородина, родзинки) – містять сильні антиоксиданти, допомагають знизити ризик захворювань на деякі види раку, хворобою Альцгеймера, уповільнюють процеси старіння.

Не набирайте зайву вагу. Постарайтеся контролювати себе, адже жир знаходиться не тільки під шкірою, а й відбувається ожиріння внутрішніх органів, а це значно скорочує наше життя.

Важливо знати і те, від чого краще відмовитися, що прискорює процеси старіння:

  • Засмажена скоринка. Не потрібно випікати курку до скоринки, краще це робити в рукаві для запікання.
  • Червоне м’ясо – не частіше 1 раз на тиждень. Віддати перевагу індичці, курці, рибі.
  • Тваринні жири – ніякого сала або свинини.⠀
  • Маргарин – чисті трансжири. Це отрута для організму.⠀

Пам’ятайте: важливо стежити за свої здоров’ям. Відвідувати лікаря і здавати аналізи хоча б раз на рік. Навіть якщо вас нічого не турбує.

Турбота про себе і своє здоров’я точно продовжує життя.




один коментар
  1. Дозвольте не погодитись.Усі жіночі лікарі говорять ,що сало в малих дозах дуже корисне для жінок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Грудня, Середа