<

Розповіли, чи дозволять українцям, щепленим китайською вакциною CoronaVac, подорожувати по ЄС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:05 | 16.06.2021 / Новини / , /
Перегляди
1172
/ 1 коментар

Українці, які завершили імунізацію проти коронавірусу китайською вакциною CoronaVac, зможуть отримати свідоцтво вакцинації міжнародного зразка. Зараз препарат знаходиться на розгляді європейського регулятора EMA.

Про це в МОЗ повідомили у відповідь на запит журналістів, – інформує Гордон.

Відомство уточнило, що препарат CoronaVac схвалений Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Раніше повідомлялося, що Рада Європейського Союзу скасувала деякі обмеження на подорожі для власників сертифікатів вакцинації в межах ЄС.

Згідно з рішенням Ради ЄС, власники сертифікатів вакцинації, виданих відповідно до Регламенту ЄС про цифрові COVID-сертифікати, не повинні підлягати тестуванню або карантину/самоізоляції, якщо вони повністю вакциновані вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) і якщо пройшло не менше 14 днів з часу повної вакцинації.

Крім того, тестування і самоізоляцію не мають проходити особи, які одужали від коронавірусної хвороби і мають сертифікат, де вказується, що пройшло не менше ніж 180 днів з дня підтвердження позитивного результату тесту.

Зазначається, що з усіх препаратів, якими щеплюють українців, тільки CoronaVac не схвалений ЕМА, але препарат вже знаходиться на розгляді регулятора. Тим часом Україна розробляє свої COVID-сертифікати з урахуванням вимог ЄС.

«Зараз «ковидні сертифікати» в Україні розробляються з урахуванням вимог Євросоюзу на основі EU Digital Covid Certificate Єврокомісії. Передбачається, що там буде необхідна для міжнародного визнання інформація щодо щеплень, негативних результатів ПЛР-тестів і одужання після COVID-19», – повідомили в МОЗ.

Відомство нагадало, що кожна країна сама встановлює умови для в’їзду іноземців, тому важливо перевіряти актуальну інформацію про порядок перетину кордону на офіційних ресурсах держав.

9 червня Європейський парламент остаточно дав «зелене світло» впровадженню цифрових covid-сертифікатів для подорожей в умовах пандемії.

Водночас окремі країни-члени ЄС вже почали видавати цифрові covid-сертифікати. Серед них Болгарія, Чехія, Данія, Німеччина, Греція, Хорватія і Польща, які приєдналися до технічної системи Євросоюзу з перевірки цифрових сертифікатів для подорожей.

Раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що міжнародний сертифікат про вакцинацію від коронавірусу українці можуть отримати у свого сімейного лікаря.

10 червня Угорщина стала першою країною-членом Європейського Союзу, яка визнала українські свідоцтва про повну вакцинацію і відкрила кордони для українців з 11 червня.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця