<

Рада викликликала на доповідь голову СБУ Василя Малюка після розслідування Bihus.Info

16:45 | 6.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
208
/ 1 коментар

Депутати ухвалили рішення про виклик голови Служби безпеки України в Раду для доповіді щодо прослуховування спецслужбою журналістів проєкту Bihus.Info

Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко.

Відповідне рішення підтримали 159 народних депутатів (при необхідних 150 голосах).

Перед цим голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Ярослав Юрчишин закликав парламент викликати керівників СБУ, Офісу генпрокурора та Нацполіції на звіт щодо стану справ розслідування атак на журналістів.

Він повідомив, що також готує депутатське звернення до Служби безпеки України з пропозицією провести внутрішнє розслідування з відстороненням імовірних причетних від роботи на час слідства. А також — до Офісу Генпрокурора з проханням доручити розслідування іншому органу (прослуховування журналістів розслідує СБУ) та врахувати останній матеріал від Bihus.Info.

Верховна Рада викликала голову СБУ Малюка на доповідь у звʼязку з прослуховуванням спецслужбою журналістів проєкту Bihus.Info, повідомив нардеп Железняк

Нагадаємо, керівник проєкту Bihus.Info Денис Бігус заявив, що незаконне стеження за командою здійснювала Служба безпеки України, а саме Департамент захисту національної державності (ДЗНД).




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер