<

Рада підтримала законопроєкт про мобілізацію засуджених

18:11 | 10.04.2024 / Новини / /
Перегляди
167
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт, який передбачає дозвіл певним категоріям увʼязнених громадян служити в Збройних силах України.

Про це із зали парламенту повідомив співавтор законопроєкту №11079-1 Олексій Гончаренко, пише Громадське.

Документ пропонує надавати можливість залучатися до військової служби тим, кому присудили обмеження або позбавлення волі за нетяжкими статтями.

На думку авторів, це дозволить створити додаткові можливості для комплектування ЗСУ та дасть додаткову мотивацію ув’язненим «до виправлення та виконання обов’язку з відсічі збройної агресії проти України».

Законопроєкт ухвалили за основу з доопрацюванням. Попереду на нього чекає друге читання.

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька зазначала «Суспільному», що до мобілізаційного потенціалу належать як засуджені, яких близько 26 тисяч, так і люди, які мають судимість, але вже відбули покарання (їх приблизно 50 тисяч).

Призов тих, хто вже відбув покарання, відбуватиметься так само як й інших військовозобов’язаних. А ті, хто зараз перебуває в колоніях, зможуть подати заяву про умовно-дострокове звільнення для укладення контракту із ЗСУ.

За словами Висоцької, виняток — це засуджені, які отримали вироки за статтями проти національної безпеки, проти державності, колаборанти, держзрадники тощо. А також ті, кого засудили за воєнні злочини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок