<

Прикордонники за добу затримують на кордоні по 20-25 втікачів

07:32 | 6.12.2023 / Новини / /
Перегляди
238
/ 1 коментар

Українські прикордонники щодня затримують в середньому 20-25 порушників за незаконний перетин кордону. Проте останнім часом прикордонники фіксують зменшення кількості таких спроб.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

За словами Демченка, останнім часом прикордонники фіксують зменшення випадків незаконного перетину державного кордону. Він зазначає, що цьому сприяють погодні умови.

«До прикладу, в жовтні порівняно з вереснем спроб порушення державного кордону було зменшено на 11%, в листопаді також фіксуємо певне зменшення. Але, на жаль, такі спроби продовжуються», – сказав Демченко.

Речник зазначає, що прикордонники вже неодноразово виявляли тіла загиблих, які планували перетнути державний кордон у гірській місцевості та через річки.

«Загалом, за добу ми зараз затримуємо близько 20-25 порушників. Це і по «зеленій ділянці» кордону (поза межами пункту пропуску, – ред.), а також і в пунктах пропуску, коли люди намагаються використати підроблені документи або підкупити інспекторів ДПСУ», – додав Демченко.

Крім того, він зазначив, що минулого місяця кількість випадків незаконного перетину державного кордону була значно більша.

«Тоді за добу могли затримуватися групи, кілька груп, але загальна кількість за добу коливалася десь на рівні 80-90 порушників, які затримувалися безпосередньо на лінії державного кордону», – резюмував Демченко.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця