<

Протести в Індії: є жертви

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:09 | 3.01.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Індії спалахнули заворушення після того, як дві жінки вперше за кілька століть увійшли в храм у штаті Керала, в результаті загинула одна людина і 15 отримали поранення.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на іноземні джерела.

“Одну людину було вбито і щонайменше 15 отримали поранення в результаті насильства у штаті Керала на півдні Індії”, – йдеться в повідомленні.

Демонстранти перекрили кілька доріг. Деякі учасники акції закликали власників магазинів до страйку. У деяких районах штату демонстранти кидали каміння в поліцейських.

Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників у столиці штату Тируванантапурамі.

Відзначається, що зіткнення по всьому штату пройшли після того, як дві жінки-активістки молодші за 50 років увійшли в супроводі поліції в храм Сабарімала, один із священних храмів індуїзму.

Того ж дня в Індії жінки вишикувалися в живий ланцюг завдовжки 620 кілометрів. Так вони виступили на підтримку гендерної рівності. За оцінками влади, в акції взяли участь понад п’ять мільйонів людей.

Заборона на вхід у храм Сабарімали жінкам з 10 до 50 років існувала багато століть і була знята Верховним судом лише у вересні. З того часу кілька жінок-активісток робили безуспішні спроби увійти до храму, але зіткнулися з жорстким опором з боку тисяч традиціоналістів — як чоловіків, так і жінок, які вважають це посяганням на традиції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа