<

Посол Британії вважає, що куплена Україною вакцина Covishield ідентична AstraZeneca

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:52 | 4.03.2021 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Вакцина проти коронавірусу CoviShield, яка виготовлена в Індії та пів мільйона доз якої закупила Україна, є ідентичною препарату від Oxford/AstraZeneca.

Про таке наголошує пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, передає пресслужба посольства, – пише Громадське.

Вона нагадала, що CoviShield — це ліцензійна назва «оксфордської» вакцини, виробленої на потужностях AstraZeneca в Індії.

«Будь-яке припущення, що вакцини AZ/CoviShield, що використовуються в Україні, відрізняються за формулою, є категорично неправильним», — наголошує Сіммонс.

Зазначимо, відповідну заяву пані посол зробила на тлі поширення серед українців припущень про те, що закуплена Україною вакцина CoviShield відрізняється від AstraZeneca.

Тим часом, наприклад, Канада вже офіційно зареєструвала для використання CoviShield та замовила з Індії 2 млн доз препарату. Вона має прибути у найближчі тижні.

Чим вакцинують українців?

23 лютого в Україну прибули перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу CoviShield від виробника Serum Institute India. Перед тим її зареєстрували.

Це препарат, розроблений Oxford/AstraZeneca, який виробляється на потужностях в Індії. Вакцину схвалили для екстреного використання. Фактично, CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII.

Наразі триває третя фаза клінічних випробувань препарату CoviShield в Індії, Бразилії, Великій Британії, Південній Африці, Кенії та США. Водночас вакцину вже схвалили до екстреного використання в Індії.

Попередні результати третьої фази досліджень у Великій Британії, Бразилії та Південній Африці опублікували у грудні 2020 року у виданні Lancet. Вакцина показала ефективність 70,4%, згідно з даними 11 636 добровольців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота