<

Послуги РАЦСів можуть з’явитися у «Дії»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:24 | 12.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
80
/ Коментарі відсутні

У застосунку «Дія» в майбутньому можуть з’явитися послуги Органів реєстрації актів цивільного стану. Йдеться, зокрема, про отримання копії свідоцтва про народження та копії свідоцтва про шлюб.

Про це в інтерв’ю виданню РБК-Україна повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він зауважив, що один візит для того, аби подати заяву або ж розписатися, все ж потрібно буде зробити.

«Один візит потрібно буде точно зробити. Є закон, який регулює процес одруження. Ми ухвалили постанову, щоб можна було перший крок зробити онлайн. Далі будемо дивитися», – сказав міністр.

Також Федоров додав, що у користувачів «Дії» можна буде запитати про те, чи варто прибрати процедуру походу до РАЦСу. Водночас запуск нових послуг у застосунку – питання часу й законодавства.

На запитання, чи можливі весілля в метавсесвіті через «Дію» в майбутньому, міністр зазначив що в цій сфері варто глибше розібратися, оскільки є інститути сім’ї та шлюбу. Важливо, додав Федоров, аби відповідні нововведення не знецінили їх.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця