<

Польські перевізники, які блокують рух на кордоні, не передавали свої вимоги українській стороні, – Мінвідновлення

11:19 | 7.11.2023 / Новини / , , /
Перегляди
57
/ Коментарі відсутні

Польські перевізники, які блокують рух вантажівок на кордоні з Україною, досі не передали жодному представнику української сторони своїх офіційних вимог.

Про це повідомило Мінвідновлення України.

Нагадаємо, із 6-го листопада польські перевізники блокують три пункти пропуску: «Корчова — Краківець», «Гребенне — Рава-Руська», «Дорогуськ — Ягодин».

За даними українських прикордонників, організатори протесту планують пропускати лиш по одному вантажному автомобілю на годину. Утім, вони планують не перешкоджати вантажівкам із вантажами безпекового, гуманітарного характеру; тим, що перевозять тварин та продукти, що швидко псуються; руху автобусам та легковому транспорту.

Міністерство повідомило, що перебуває в постійній комунікації з посольством України в Польщі, Мінінфраструктури Польщі, Єврокомісією, українськими перевізниками та прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію. 

Утім, станом на 7-ме листопада офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони, зазначає Мінвідновлення.

«З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування “транспортного безвізу”, тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи “Шлях”», — уточнює міністерство.

У Мінвідновленні наголосили, що відкриті до конструктивного діалогу за наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів.

«Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані. Хочемо запевнити перевізників та експортерів: команда цілодобово працює над пошуком рішень, щоб якомога швидше розблокувати пункти пропуску», — зазначили в міністерстві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя