<

Польща продовжить тимчасовий захист для українських біженців лише до кінця червня

16:43 | 3.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
157
/ Коментарі відсутні

Уряд Польщі планує продовжити термін легального перебування українських біженців на території країни до 30-го червня цього року.

Про це йдеться у проєкті змін до закону про допомогу громадянам України у зв’язку із збройним конфліктом на території країни, над яким працює Міністерство внутрішніх справ та адміністрації Польщі, передає Цензор.нет.

Зазначається, що у зв’язку з продовженням в ЄС до 4-го березня 2025 року тимчасового захисту для переміщених осіб з України, а також відповідно до польського закону від 12-го березня 2022 року про допомогу громадянам України, планується “продовження строку дії окремих правових рішень, передбачених цим законом, до 30-го червня 2024 року”.

Наступним кроком в уряді Польщі планують розпочати роботу над “суттєвими змінами та продовженням терміну дії закону” відповідно до вищезазначеного рішення Ради ЄС.

“Ці роботи будуть розпочаті негайно після широких консультацій з органами місцевого самоврядування, державними установами, неурядовими організаціями та іншими зацікавленими суб’єктами”, – наголошується у проєкті.

Зазначається, що проєктом змін до закону передбачається продовження терміну легальності перебування воєнних біженців в Польщі до 30-го червня; допустимості подальшого використання до цього часу будівель, де тимчасово групами проживають воєнні біженці з України; легальності до цього часу дозвільних документів українців на перебування в Польщі. Крім того, у проєкті передбачено продовження до 30-го червня цього року можливості виконання праці лікарями, стоматологами, медсестрами та акушерками з України.

Ці зміни до закону про допомогу українцям в уряді Польщі планують прийняти у першому кварталі цього року. Пропонується, щоб він набув чинності наступного дня після його оголошення.

За попередніми даними, у Польщі перебуває до одного мільйона біженців з України, які прибули до країни після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця