<

Підручники для НУШ: волинські школи отримали понад 230 тисяч книжок

14:42 | 17.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
38
/ Коментарі відсутні

Попри війну та обмежене фінансування, в Україні продовжують друкувати підручники для школярів. Йдеться про п’ятий і шостий класи, що навчаються за новими навчальними програмами.

Про те, яка ситуація із забезпеченням підручниками на Волині розповів начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, інформує пресслужба ОВА.

Зі слів Погуляйка, навчальні заклади області отримали 166 819 підручників для учнів 6-го класу. Значно нижчі показники із підручниками для 5-го класу: їх отримали трохи більше 66 тисяч.

Проте у вересні уряд ініціював внесення змін до Держбюджету й додатково виділив 572 мільйони гривень на додрук підручників, яких не вистачає. Тому зараз Міністерство освіти і науки України активно укладає договори з видавництвами. Окрім того, завдяки фінансуванню донорів ЄС додатково надрукують ще підручники.

«Тож очікуємо, що вже в грудні нові підручники будуть в школах області», – додав Юрій Погуляйко.

До слова, доставку книжок здійснює ДП «Волинське підприємство по торгівлі та постачанню Міністерства освіти України» відповідно до замовлень закладів загальної середньої освіти області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота