<

Підприємство “Екопротеїн” припинило діяльність у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:15 | 19.10.2016 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарі 3

Журналісти Інтернет-видання “БУГ” разом із депутатом Нововолинської міської ради Володимиром Шаповалом та помічником народного депутата Борисом Карпусом побували на території заводу “Оснастка”, а саме біля транспортного цеху, який орендувало підприємство “Екопротеїн”. Також по телефону поспілкувалися із керівними особами та працівником даного підприємства. Наразі, виробництво у Нововолинську припинено, тобто основні вимоги громади виконано.

Нагадаємо, що з початку 2016-го року в Нововолинську розпочало роботу мале підприємство “Екопротеїн”, по переробці курячого пір’я та кісток на кормову муку для тварин. Для виробництва орендували цех заводу ВАТ “Оснастка”, що на 15-у мікрорайоні. В результаті діяльності “Екопротеїну” виникав специфічний неприємний запах, який турбував мешканців найближчих житлових будинків.

Питання неприємного смороду жителі 15-го мікрорайону піднімали неодноразово, стурбовані здоров’ям зверталися до “очільників” міста. Керівництво підприємства “Екопротеїн” у свою ж чергу пообіцяло встановити необхідні фільтри для утилізації запахів ще в квітні місяці. Очевидно, обіцянка була не виконана, запах активно продовжував розповсюджуватися. На початку вересня Журналісти-інтернет видання “БУГ” навідалися на місце виробництва та переконалися в тому, що робота виконується без фільтрів і запах навкруги нестерпний.

dsc08513
img_8708

Зреагував на скарги нововолинців народний депутат Ігор Гузь, він зустрівся із мешканцями 15-го мікрорайону, пообіцяв здійснити колективно з громадою візит на підприємство “Екопротеїн” і добитися того, щоб вони встановлювали фільтри з утилізації смороду, або ж ліквідували виробництво.

Отже, 19-го вересня у Нововолинську небайдужі громадяни разом з народним депутатом Ігорем Гузем прибули на підприємство “Екопротеїн”, але тоді робота там була зупинена, обладнання було зачинене у цехах. У висновку нардеп дав тиждень на остаточну ліквідацію виробництва, інакше дії будуть радикальнішими.

18-го жовтня журналісти Інтернет-видання “БУГ” разом із депутатом Нововолинської міської ради Володимиром Шаповалом та помічником народного депутата Борисом Карпусом побували біля місця діяльності підприємства “Екопротеїн” та ознак роботи не виявили. Зазначимо, що специфічний запах досі відчувається в повітрі біля самого цеху.

wopudtfgrtg
uol5ikseybe

Опісля, по телефону ми зв’язалися з керівною особою даного підприємства Анатолієм Кулінічєвим, він підтвердив те, що виробництво “Екопротеїну” ліквідоване.

Нагадаємо, що від працівника підприємства “Екопротеїн” Анатолія Величка ми дізналися, що виробництво буде перенесено у село Морозовичі, Іваничівського району. Анатолій Кулінічєв нічого про це не знає. Він зазначив, що зараз залишився осторонь бізнесу. Надалі роботу організовує інший власник, контактні дані якого Анатолій нам не надав.

Також в телефонному режимі ми поспілкувалися з працівником підприємства “Екопротеїн” Анатолієм Величко, він розповів, що на території села Морозовичі, але віддалено від людських помешкань, у приміщенні закинутої ферми організовують роботу “Екопротеїну”. Наразі, скарг від жителів села немає їм, навпаки, пропонують роботу на даному виробництві.

ipm9tv99dxs




коментарів: 3
  1. Ну, ось Вам і результат роботи народного депутата ВРУ Ігоря Гузя у плані боротьби із корупцією. І можливо, й зі організованою злочинністю у м.Нововолинську. Саме, і абсолютно так! Вперше, між іншим. Вочевидь, що й неждано-негадано. Проте, ефективно. І людям, котрі трясуться від страху за власні шкури на 15 мікрорайоні, допоміг. Навіть дуже. А найголовніше – їхнім дітям, що через “казлячість” батьків та власне неповноліття, не можуть самі себе захистити. То, Ігоре Володимировичу, тепер Ви зрозуміли, яку силу має мандат депутата українського Парламенту? І надалі, у тому самому, бажаю Вам наснаги і міцного здоров’я! Не бійтеся, Ви – повноважний представник народу, що Вас обрав. Як депутати у польському Сеймі, американському Сенаті, російській Думі, китайських Народних Зборах тощо. Рішучіше і сміливіше. Все буде добре. Гарантую.

  2. Цікаво, а що ж це і далі смердить на 15 мікрорайоні?! Вже два дні вівторок-середа забираю дитину із садочка і не можна йти – такі аромати!

  3. Наразі скарги на неприємний запах
    біля самих складів.є.хоча виробництво не почате.
    на сходах селян це питання обговорювалось. Жителі не погодились на розміщення даного підприємства.Роботу пропонували-це факт..До ближньої дати 650м в згідно саніт.нормам не менше 1000метрів-і знаю точно.ЩО АКТ.служба дозволу не дала..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота