<

Перший масований ракетний обстріл у 2023 році: у низці областей пролунали вибухи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 14.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
780
/ Коментарі відсутні

14-го січня під час повітряної тривоги стало відомо про роботу українських сил протиповітряної оборони та звуки вибухів у низці областей. російські окупаційні війська здійснили масований ракетний обстріл України — перший у 2023 році.

Про це інформує Громадське.

Одеська райдержадміністрація о 15:07 повідомила, що ППО працює над територією Одеського району. Там зазначили, що росія здійснює масований ракетний удар по території України і вже є пуски ракет з повітря та з моря.

Водночас звуки вибухів було чутно у Вінницькій області. Очільник ОВА Сергій Борзов написав, що на Вінниччину летять ракети з півдня. За його словами, ворог використовує кілька хвиль ракетних атак, перша з яких — для виявлення засобів ППО. 

Пізніше вибухи пролунали в Харкові. “Суспільне” повідомило, що в місті більшість районів знеструмлені, світло зникло одразу після вибуху, також тимчасово зупинився рух поїздів у метро. Очільник ОВА Олег Синєгубов повідомив про два прильоти ракет в об‘єкт критичної інфраструктури в області. 

Вибухи також чули в Дніпрі. Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко написав, що там росіяни влучили в багатоквартирний будинок. Під завалами, за його даними, перебувають люди.

Міський голова Львова Андрій Садовий написав, що є висока загроза ракетних обстрілів міста, і закликав мешканців перебувати в укриттях. Пізніше очільник ОВА Максим Козицький повідомив, що у Львівській області працює ППО.

У мережі також повідомляли про звуки вибухів на ХмельниччиніТернопільщині та Івано-Франківщині.

Після цього у Києві також було чутно звуки, схожі на вибухи. Очільник ОВА Олексій Кулеба повідомив про роботу ППО в області.

По всій Україні зараз триває повітряна тривога. Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім о 14:52 повідомив, що “ППО відкрило рахунок”, і закликав перебувати в укриттях.

В ОК «Південь» інформували, що станом на 15 годину на бойовому чергуванні в Чорному морі перебуває вже 5 ракетоносіїв російського флоту. Загальна кількість “Калібрів”, націлених на Україну складає 36 ракет.

Нагадаємо, зранку, окупанти вже атакували ракетами столицю, внаслідок чого було чути вибухи. Зокрема, було влучання в об’єкт інфраструктури. У Дарницькому районі уламок ракети пошкодив машину, а в Голосіївському уламки впали на нежитлову територію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя