<

Перехід на літній час: коли переведуть годинники

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:07 | 21.03.2021 / Новини / , /
Перегляди
5
/ коментарів 7

Традиційно Україна переходить на одну годину вперед у кінці березня. Цього року ця дата припадає на 28-ме березня. Перевести стрілки на одну годину вперед потрібно в ніч з 27-го на 28-ме березня о 03:00. На щастя, наші гаджети роблять це автоматично.

Як повідомляє Радіо максимум, є ймовірність, що Україна скасує ці переходи раз і назавжди. Такий законопроєкт розглянула Верховна Рада України 3 березня під час засідання. У першому читання підтримали цей документ 277 народних депутатів із 226 необхідних. 

Якщо закон ухвалять, то в Україні більше не буде переходу на літній час, а залишиться нинішній зимовий час, або UTC+2 за міжнародною шкалою. Вважається, що саме час, який є зараз, є природним і стандартним для нашої території.

Такий законопроєкт був створений, опираючись на медичні дослідження про те, що переведення годинників двічі на рік погано впливає на здоров’я.




коментарів: 7
  1. Якщо лишити зимовий час влітку, то скажем, на сході України, у тому ж Дніпрі, в червні, світати буде коло 3ї ночі. Зате сонце сідатиме, біля 9ї вечора. Не дуже зручно, погодьтеся. Захід країни, це на собі відчуватиме, не так гостро.

  2. Хоча б буде літо: нормальне, з світлими вечорами, а не постійною темрявою.

  3. Збираймося люди дружно і на мітинг проти перевода стрєлок завтра о 10 під ВР

  4. Найкраще цього року 28 березня перевестися на літній час і так, щоб цей перехід став останнім раз і назавжди!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок