<

Пенсіонери зможуть отримати на «Укрпошті» по п’ять енергоефективних лапм

03:41 | 2.12.2023 / Новини / /
Перегляди
569
/ Коментарі відсутні

З 5-го грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти, крім Київщини, для пенсіонерів розпочнеться додатковий обмін LED-ламп. У Київській області ця частина проекту стартує трохи згодом – 12 грудня.

Про це інформує пресслужба «Укпошти».

«Щоб отримати ще по 5 енергоощадних ламп, пенсіонерам потрібно просто завітати у відділення з паспортом, РНОКПП, пенсійним посвідченням та активним номером телефону. Старі лампи, які раніше потрібно було надавати одразу при обміні, вони зможуть принести у відділення «Укрпошти» протягом місяця з моменту отримання п’яти нових», – повідомляють в «Укрпошті».

За інформацією підприємства, зараз доступні для обміну на всій території України близько 18 млн енергоощадних ламп. Програма діятиме, доки світлодіоди будуть в наявності на кожному окремому відділенні.

Звертається увага, що також у розпалі обмін для юридичних осіб: медичних закладів, шкіл, дитячих садочків, поліклінік та СББ. Вони можуть отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву в застосунку «Дія».

«За попередніми оцінками, економічний ефект від обміну ще 18 млн світлодіодних ламп дозволить сумарно економити одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції», – наголошується у повідомленні.

Проект реалізується за підтримки Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та European Union in Ukraine.

Нагадаємо, 16-го січня пілотний етап проекту з обміну ламп розжарювання на енергоефективні стартував у шести регіонах України. Згодом був поширений по всій підконтрольній уряду території України. Охочі здійснити обмін мали подати заявку через «Дію», а потім отримати п’ять нових ламп у найближчому відділені «Укрпошти».

Для проекту Єврокомісія закуповує для України 30 мільйонів світлодіодних ламп, Франція заявила, що додає ще 5 мільйонів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота