<

Опублікували найкращі світлини планети: переможці конкурсу Earth Photo

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:37 | 20.08.2021 / Новини / /
Перегляди
388
/ Коментарі відсутні

Переможцем фотоконкурсу Earth Photo цього року став проєкт про освіту в одній родині з Ефіопії.

Триптих Розі Халлам “Право на освіту” зображає дівчинку Селамау, яка перша у своїй родині продовжує навчання після початкової школи. Також поруч на фото зображена матір дівчинки Меселех та її батько Марко, – пише ВВС.

Селамау з родини фермерів, які беруть участь в освітній програмі.

Триптих також переміг у номінації “Люди”.

“Гендерна рівність”

“Освіта – це водночас основне право людини й розумна інвестиція”, – переконана авторка проєкту-переможця Розі Халлам.

“Це має вирішальне значення для розвитку та допомагає закласти основи соціального добробуту, економічного зростання та безпеки, гендерної рівності та миру”, – додає вона.

Лісове господарство Англії та Королівське географічне товариство обрали переможців у шести категоріях із короткого списку з 55 фотографій та чотирьох фільмів.

Конкурс Earth Photo має на меті показати найкраще в екологічних візуальних медіа та спонукати до обговорення світу та його мешканців.

3D-реконструкція скелі Хаф-Доум у Національному парку Йосеміті у Каліфорнії

Фото Едварда Бейтмена зі скелею Хаф-Доум у Йосеміті взимку перемогло у номінації “Місця”.

Обмеження, спричинені коронавірусом, унеможливлювали подорож до національного парку, тому митець відтворив цю сцену на своєму кухонному столі з 3D-пейзажем, отриманим на основі географічних даних Геологічної служби США і невеликого аерозольного розпилювача.

Геотермальне джерело, Ісландія

Фото “Блакитний басейн” Маркуса ван Хаутена, що зображує приховане геотермальне джерело на малолюдному високогірному плато в Ісландії, перемогло у номінації “Природа”.

Тераси виноградників, Іспанія

“Ліс як сад” Роберто Буено – аерофото пишних лісових схилів, що виросли біля виноградників, створених людиною в Іспанії, перемогло у номінації “Ліси, що змінюються”.

Мешканка Фувеме, Гана
Мешканець Фувеме, Гана
Мешканка Фувеме, Гана

Серія фото Антоніо Переса “Море рухає нас” з Фувеме, що у Гані, демонструє портрети людей, які безпосередньо та суттєво постраждали від ерозії узбережжя в Західній Африці. Ця серія перемогла у номінації “Клімат змін”.

А короткометражка П’єрпаоло Міттіки та Алессандро Тесей “Семипалатинський полігон, злочин ядерних випробувань” про людську та екологічну спадщину випробувань зброї під час Холодної війни перемогла у номінації “Відео”.

Фотовиставка робіт конкурсу Earth Photo, що потрапили до короткого списку, триватиме до 25 серпня у павільйоні Королівського географічного товариства в Лондоні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер