<

[ОНОВЛЮЄТЬСЯ] Вторгнення Росії: що відбувається в Україні. День 2

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:03 | 26.02.2022 / Новини / /
Перегляди
4807
/ 1 коментар

Вранці 24-го лютого Росія почала повномасштабну війну з Україною. 25-го лютого військові дії продовжуються, наші ЗСУ дають гідну відсіч ворогу! БУГ слідкує за ситуацією та повідомляє мешканців про актуальні події в Україні з офіційних джерел.

Також читайте про події першого дня російського вторгнення в Україну.

23:16. Миколаїв бомбардують російські війська.  Очільник міста Віталій Кім додав, що у Миколаєві обстрілюють військову інфраструктуру, зокрема Кульбакіно, аеропорт, Херсонське шосе та інші об’єкти, повідомляє 24 канал.

За його словами, є ймовірність нічного обстрілу.

«Є ймовірність обстрілу, але пізніше, бо наша область перебуває в стані повітряної тривоги», – написав голова Миколаївської ОДА.

23:12. США вводять санкції проти Путіна і Лаврова, а також проти членів російського радбезу. Про це повідомила прессекретарка Білого дому Джен Псакі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг прессекретаря Білого дому Джен Псакі.

23:07. Прессекретар президента спростував заяву Росії про те, що Україна відмовилась від перемовин. Київ хоче припинити вогонь.

23:03. Нацгвардія викрила у Києві диверсійно-розвідувальну групу росіян, що діяли під виглядом підрозділу територіальної оборони, – інформує Національна гвардія України.

22:54.

22:44. Відео з російськими полоненими. СБУ опублікувала допит російського ОМОНівця.

ЗСУ оприлюднили відео з полоненим росіянином.

22:36. Миколаївщина. Обстрілюють військову інфраструктуру – аеродром, ПММ на Херсонському шосе, 100. 

22:16. Росіяни обстріляли ракетами військовий аеродром Старокостянтинова у Хмельницькій області, – повідомляють начальниця управління інформаційної діяльності Хмельницької ОДА (обласної військової адміністрації) Інна Михайлова та мер Старокостянтинова Микола Мельничук у Suspilne.

Російські військові кинули 5 ракет, почалася пожежа.

22:05.

22:00. Росія понесла тяжкі втрати в районі Коблево, – інформує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Бійці 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового походу знищили 25 агресорів російського десанту у бою в районі Коблево.

21:59. “Гради” окупантів обстріляли Маріуполь. Один снаряд потрапив у житловий будинок, інший – у школу.

Снаряди вцілили у школу №48 та розташовані поруч житлові будинки. У дванадцятиповерховому будинку – пожежа. Постраждали троє мирних мешканців. Про це Цензор.НЕТ повідоляє з посиланням на видання MRPL.CITY.

Люди ховаються у підвалає, є поранені. Маріупольська міськрада повідомляє, що окупанти навмисно обстрілюють мирне населення.

21:58. Місто Щастя розбито на 80%, Попасну обстрілюють, в Новоайдарі підірвано два мости. https://www.facebook.com/sergey.gaidai.loga/posts/131797666026292

21:52. Ракетними обстрілами ворог продовжує нищити прикордонну інфраструктуру. 25 лютого російські ракети завдали кількох ударів з моря по об’єктах Державної прикордонної служби України, розташованих на узбережжі в Одеській та Миколаївській областях.

Пошкоджені кілька постів технічного спостереження. Нагадаємо, що також сьогодні о 4.25 ворог наніс удар по прикордонному підрозділу «Приморський Посад» (на фото), що у Запорізькій області.

21:47. Резніков звернувся до українців та росіян.

21:38. Чернігів повністю контрольований ЗСУ! – Чернігівська ОДА.

21:32. Після важких боїв і значних втрат рашистські окупанти зупинилися поблизу Конотопу. У них проблема з пальним та постачанням. Танкісти ходять з каністрами і намагаються купити пальне. Солдати окупаційних військ вимагають їжу у місцевого населення. Зафіксовано випадки мародерства закладів торгівлі зі сторони російських окупантів, – інформують Сухопутні війська ЗСУ.

“На околицях містечка знаходиться близько 40 одиниць спаленої російської техніки. Можете допомогти окупантам паливом з цукром. Стосовно харчування російських солдатів рекомендацій не даємо. Ви самі все знаєте”, – йдеться у дописі.

21:19. У Маріуполі снаряди РФ влучили у школу й 12-поверхівку, є постраждалі, – пише УП.

21:13. Після важких боїв і значних втрат рашистські окупанти зупинилися поблизу Конотопу. У них проблема з пальним та постачанням, – пишуть в ЗСУ.

Танкісти ходять з каністрами і намагаються купити пальне. Солдати окупаційних військ вимагають їжу у місцевого населення. Зафіксовано випадки мародерства закладів торгівлі зі сторони російських окупантів.

На околицях містечка знаходиться близько 40 одиниць спаленої російської техніки.

21:05. Київ. Терміново в укриття! Загроза авіаудару, – УП.

20:50.

20:47.

Якщо ви бачите на будівлях, тротуарах чи зелених зонах так звані мітки, – одразу сповіщайте про них правоохоронців чи муніципальну охорону. Або самі зафарбовуйте чи засипайте землею. Це можуть бути хрестики, кола, нанесені фарбою, для коригування вогню ворога. 

Мешканців багатоповерхових будинків, які мають доступ до виходу на дах, просимо терміново перевірити дахи на наявність міток.

20:32. Європейський Союз погодився заморозити активи президента Росії Владіміра Путіна і міністра закордонних справ Сергєя Лаврова, – пише УП.

20:23.

“Україна веде активний наступ на дипломатичному фронті”, – міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

20:08. На Сумщині атака фейкової інформації – інформує голова ОДА Дмитро Живицький.

19:54. В Україні офіційно призупиняють навчальний процес.

19:40. Ввечері 25 лютого в Миколаєві російський десант здійснитися спробу висадитися. Йшов бій, – пише УНІАН.

Момент потрапив на відео. 

19:38. Глави країн-членів НАТО виступили із заявою, в якій закликали Росію негайно припинити війну з Україною, вивести всі сили з її території та повернути з шляху агресії.

18:53. Міжнародна спільнота активно реагує на війну Росії проти України, – пише УП. Головне:

  • Польща закриває повітряний простір для російських авіакомпаній
  • Чехія також сьогодні з опівночі заборонить роботу всіх російських авіаперевізників на своїй території
  • Уряд Ірландії ухвалив екстрене рішення, яким скасував візові вимоги для громадян України
  • Литва передасть Україні додаткові бронежилети, каски, автомати та боєприпаси
  • Жодна російська група не братиме участі у конкурсі пісні Євробачення у 2022 році — Європейський мовний союз (EBU)
  • УЄФА перенесла місце проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів із Санкт-Петербурга до Парижа на тлі російської агресії в Україні
  • Папа Римський Франциск пішов до російського посольства, щоб “виразити свою стурбованість війною”, яку РФ веде проти України

18:48. Генштаб заявив, що українська армія відбила острів Зміїний.

18:23. Росіяни окупували Чугуїв на Харківщині – інформацію УП підтвердили в тамтешній ОДА.

18:07. Агресор обстріляв 2 іноземні судна біля порту Південний​​.

За інформацією Посту регулювання руху суден «Південний» та служби капітана порту Південної філії ДП «АМПУ», о 12:55 на якірній стоянці №358 сталося влучення ракети в кормову частину т/х «NAMURA QUEEN».​​ Про це у фейсбуці повідомляє пресслужба Міноборони.

Судно під прапором Панами прямувало до порту Південний під завантаження зерна. Наразі відомо про виведення з ладу частини обладнання. На судні пожежа, викликано пожежний буксир. Буксир “P&O STAR” висунувся на допомогу. Ситуація контрольована.​​

Також за інформацією Головнокомандувача Збройних Сил України за 12 миль від порту Південний корабель Російської Федерації підбив бункеровщик «MILLENNIUM SPIRIT» (під прапором Молдови).​​UPD За інформацією ​ служби капітана порту Одеської філії ДП «АМПУ», влучення ракет сталося о 12:10 на якірній стоянці 355. Судно перевозило 600 тонн мазуту та дизеля на борту.​​Судно, за попередніми даними, було обстріляно російським військовим кораблем. Одна ракета потрапила в надбудову, інша в міндель.​

Сталося займання, яке могло, у разі вибуху призвести до екологічної катастрофи. Члени екіпажу опинилися у воді та запросили допомогу.​​Для гасіння пожежі до бункерувальника були спрямовані буксири Бриз-1, ​ Вікторі, ​ ПК-888, КПЛ-99. Для рятування екіпажу – SAR 02.​До порту Чорноморськ надійшла команда від Морської пошуково-рятувальна служби – забезпечити причал каретами швидкої для надання допомоги 10 членам екіпажу т/х “Millennial Spirit”.

Двоє членів екіпажу у важкому стані, зокрема капітан судна обгорів, у нього зламана рука. Інші – у задовільному стані.​​

О 14:15 постраждалі доставлені до порту Чорноморськ. Їх вивозять на швидких до місцевої лікарні. Бункеровщик на якорі. Ситуація контрольована.

18:00. Литва надасть Україні автомати, боєприпаси та іншу допомогу.

17:52. Румунія прийняла майже 11 тисяч українців у перший день війни РФ проти України, – пише УП.

17:44. Служба безпеки затримала російського агента, який представився іноземним журналістом. Крім того, затримано чотирьох коригувальників вогню ворожої артилерії.

Зазначається, що шпигун Кремля був затриманий у Києві. Він представився іноземним журналістом, проте не зміг це підтвердити. У його телефоні виявили фото українських позицій. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У Харківській області було затримано чотирьох коригувальників вогню ворожої артилерії.

“Триває подальше виявлення ворожих агентів, що ставлять люмінесцентні відмітини в різних регіонах країни. Встановлено, що агентура Кремля користується програмою в смартфонах “Premise”. Такі факти підтверджені у Стрию та інших містах. Тому в разі громадського затримання таких осіб прохання перевіряти їх мобільні телефони і повідомляти про це силовим структурам”, – йдеться в повідомленні.

17:39. Окупанти обстріляли касетними бомбами Харківський авіаційний завод, внаслідок чого постраждало 3 осіб. Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова, – інформує Цензор.НЕТ.

“Харківський авіаційний завод, вул. Сумська 134. Обстріл касетними ракетами злітної смуги. 3 поранених. Всі курсанти національної гвардії. Кваліфікуємо і починаємо слідство”, – написала генпрокурорка.

17:35. Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Про це Кулеба повідомив у твітері, інформує Цензор.НЕТ

“Ще одна розмова з держсекретарем США Ентоні Блінкеном щодо важливості максимального впливу США на деякі європейські країни, які досі сумніваються, та відключення Російської Федерації від SWIFT. Окремо обговорили подальше постачання обронної зброї до України”, – зазначив він.

17:30. Нацбанк України ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем Російської Федерації.

17:20. Внаслідок авіаудару з боку Росії на Київщині, у Вишгородському районі, загинуло 4 мирних жителів і поранено 15, – повідомляє сайт ОДА.

Київська ОДА повідомляє, що складними залишаються напрямки Буча-Гостомель-Ірпінь. Окупанти намагаються прорватись упродовж останніх 4 годин.

15:30. У передмісті Чернігова активізувалися бої, водночас частина російських військ обійшла місто і вирушила в напрямку Києва та Ніжина. Про це заявив мер Чернігова  Владислав Атрошенко у своєму відеозверненні, – інформує ТСН. Він наголосив, що чернігівські підрозділи ЗСУ дають гідну відповідь ворогові. Нищаться десятки одиниць ворожої техніки.

“На підступах до Чернігова з єльського напрямку і з гомельського напрямку (з Білорусі ­– ред.) ситуація залишається досить складною. За тією інформацією, яку дають мені голови об’єднаних територіальних громад, величезна кількість російської бронетехніки і особового складу, очевидно, що йдуть у напрямку на Ніжин, на Київ в обхід Чернігова”, – розповів Атрошенко.

13:52. У зв’язку з обстрілом, що розпочався, в Харкові обмежено рух громадського транспорту. Наразі 70 будинків не мають тепла, повідомив міський голова Ігор Терехов у відеозверненні, – повідомляє Інтерфакс-Україна. Людям звеліли спуститися на станції метрополітену, підвали та бомбосховища.

13:50. Російська армія обстріляла, імовірно, з “Градів” дитячий будинок у м. Ворзель Київської області, у якому перебувало 50 дітей. Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook. Постраджалих внаслідок обстрілу немає, оскільки на момент влучання уламку діти та персонал дитячого будинку перебували в інших приміщеннях.

“Наразі дітей з дитячого будинку не евакуювано, на території дитячого будинку бомбосховища чи підвальні приміщення відсутні. За втручанням прокуратури вживаються заходи щодо їх евакуації”, – зазначила Венедіктова.

13:40. Митна служба на Чернігівщині затримала вантажні авто, які приїхали з країн-агресорів – Росії та Білорусі. Про це пише Телеграм Державної митної служби. У вантажних автомобілях були: свіжі кабачки, “євровагонка”, шини до транспорту та акумулятори для автомобілів. Ці товари та транспортні засоби будуть передані Збройним Силам України, Державній прикордонній службі та Нацгвардії.

13:40. Російські військові продовжують цинічно обстрілювати українські міста. Під ворожий вогонь потрапило місто Охтирка на Сумщині. Російські військові завдали ударів “ураганами” по сховищу та дитячому садку. Про це повідомляє Суспільне Суми, посилаючись на Сумську військову адміністрацію. Внаслідок обстрілів є загиблі та важко поранені. Серед них – діти.

12:30. У Маріуполі тривають бойові дії за усіма напрямками, також повідомляється про повітряну тривогу у Рівному й обстріл військової частини в Ушомирі, на Житомирщині. Про це інформують Facebook голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, Інтерфакс  Коростенська РДА на Facebook.

“Також вибухи біля міста. Будьте обережні.Терміново всі до бомбосховищ!” – зазначається в повідомленні Коростенської РДА.

12:00. Українські військові продовжують протистояти агресору. На мінському напрямку на Чернігівщині ЗСУ знищили близько 20 російських танків. Відсіч давали підрозділи Оперативно-тактичного угруповання “Північ”. Про це повідомляють на офіційній сторінці Сухопутних військ ЗСУ. Також військові знищили колону ворожої техніки, яка рухалася з боку Ріпок на Чернігів. Втрати близько 10 – 15 одиниць техніки.

09:00. Українські захисники знищили 2 російські танки та БМП в районі населеного пункту Трьохізбенка. Наші герої змусили ворога відступити. Як повідомили у штабі ООС, бронегрупа російсько-окупаційних військ намагалася прорвати оборону.

8:56. Під Гостомелем Українські військові спалили колону російсько-фашистських окупантів.

“Вони горять, вони дохнуть, вони здаються”, – йдеться в описі Сухопутних військ ЗУ у фейсбуці.

08:42. В районі Старобільська українська артилерія розбила колону російської техніки, що готувалась до переправи через річку Айдар. Ворог прорвався через український кордон та намагався зайти з тилу, завдати удар та розірвати лінію оборони українських військ. В результаті окупанти зазнали втрат і відступили. Про це йдеться на офіційній сторінці Міністерства оборони у фейсбуці.

08:07. На чернігівському напрямку та безпосередньо на підході до Чернігова українським військовим вдалося утримати оборону та відбити прорив російських військ. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

Ворожа техніка вимушена була відступити з Чернігова у напрямку Сєднєва та з Городні у Семенівку. Захоплено ворожі трофеї у вигляді техніки та документів з особистими даними росіян.

07:58. Зріс рівень небезпеки в Чорнобилі, але радіаційний фон не можуть перевірити через окупацію. Зокрема, про перевищення радіаційного фону свідчать дані автоматизованої системи радіаційного моніторингу зони відчуження. Про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання України, посилаючись на системи радіаційного моніторингу зони відчуження, які доступні в інтернеті.

“Але зараз неможливо встановити причини зміни радіаційного фону в зоні відчуження через окупацію та бойові дії на цій території”, – наголосили Держінспекції ядерного регулювання України.

07:50. Російські військові обстріляли Старобільськ, що на Луганщині. Це стало причиною загорання двох двоповерхівок, а також пошкодження газогону. Також відомо про щонайменше одну жертву. Про це йдеться на фейсбук-сторінці ДСНС у Луганській області.

 Рятувальники уже кілька годин працюють на місці. У ДСНС також показали наслідки ворожих обстрілів. На фото можна побачити сліди від снарядів, обвалені будинки та осередки вогню.

07:43. Збройні сили самовіддано ведуть оборонні бойові дії за чотирма напрямками. Сили противника переважають. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на своїй сторінці у фейсбуці, пише Канал24. Мовиться про такі напрямки: Сіверський, Слобожанський, Таврійський і ООС.

06:40. Російські окупанти ракетою обстріляли аеропорт у Рівному. Поранених через обстріл окупантів немає. Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк. 

“Щойно по території Рівненського аеропорту, відбулось потрапляння ракетного удару! Лише один, а не як пишуть кілька. Серйозних ушкоджень не нанесено. Поранених немає”, – написав Олександр Третяк. 

О 06:15 на території військової частини 2269 К (ескадрилья), що дислокується за Калинівкою, пролунав вибух. Як повідомив з місця події Калинівський міський голова Василь Поліщук, по розташуванню військової частини російські найманці запустили одну ракету.

Є троє поранених, яких терміново госпіталізували у району лікарню та надають медичну допомогу. Загрози для мирного населення немає, тому прохання зберігати спокій та не панікувати.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота