<

[ОНОВЛЕНО] Вторгнення Росії: що відбувається в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:57 | 25.02.2022 / Новини / , , /
Перегляди
8855
/ Коментарі відсутні

Вранці 24-го лютого Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення розпочати повномасштабну війну проти України. БУГ слідкує за ситуацією та повідомляє мешканців про події в Україні.

06:43. Люди були в бомбосховищі, коли в будинок влучило: результат обстрілу Києва. Саме тому вдалося уникнути великої кількості жертв. Про це йдеться в ТСН.Марафон.

Площа будинку ураження 100 на 100, від першого поверху до 9, там кожна квартира без вікон. Будівля пошкоджена і навіть із іншого боку. На місці залишилась велика вирва у людський зріст. Рятувальники досліджують об’єкт, перевіряють, чи нікого не залишилась всередині.

05:37. Пожежники загасили масштабну пожежу в багатоповерхівці на вулиці Кошиця, 7-А, в Києві. Про це повідомляє ДСНС. Було врятовано 20 осіб, травмовано 8 осіб та евакуйовано 150 осіб.

06:25. Російська війська, які наступають на Київ із Зони відчуження, зупинили біля смт Іванків, де оборонці підірвали міст. Про це повідомила Українська правда, посилаючись на джерела у Генштабі ЗСУ.

Чому це важливо: Іванків знаходиться на половині шляху від кордону до Києва. Після нього відкривається можливість наступати на Київ через Вишгород.

05:08. У Києві на вулиці Кошиця після ворожого обстрілу спалахнула багатоповерхівка. За деякий час будинок почав руйнуватися. Про це повідомила ТСН, посилаючись на ДСНС України.

04:40. Українська ПВО збилиа в небі над столицею України літальний апарат Росії. Уламки впали на житлові квартали у Дарницькому районі. Містями чули потужні вибухи. За словами очільника міста Володимира Кличка, За попередніми даними, троє поранених, один з них — у важкому стані.

Інформацію підтвердив радник очільника МВС Антон Геращенко.

04.25. Ворог наніс, попередньо, ракетний удар по прикордонному підрозділу «Приморський Пасад», що в Запоріжській області. Внаслідок атаки серед прикордонників є загиблі та поранені. Про це повідомили на офіційній сторінці Держприкордонслужби України.

03:16. Росіяни оточили місто Конотоп (Сумська область), місто Охтирка героїчно двічі відбила ворожий наступ. На жаль, населені пункти Сумської області взяті в облогу. Про це повідомив голова ОДА Сумщини Дмитро Живицький. За його словами, поки що виїзд в напрямку Києва відкритий, але вже стоять блокпости ворогів, через які вони пропускають мешканців області.

“Техніка з міста Сум вийшла в напрямку міста Києва, дуже багато техніки, яка пройшла транзитом,  направляється на західний напрямок”, – зазначив Живицький.

22:41. Українські збройні формування знесли міст через річку Оскол у селі. Сеньково Куп’янський район (Харківська область), – інформує Антон Геращенко.

22:34. Після обстрілу Зміїного з корабельних озброєнь та бойової авіації окупантів була зруйнована інфраструктура на острові. Крім того, зв’язок з прикордонниками, які знаходяться на остові з воїнами ЗСУ, втрачено, – інформує МЗС.

За наявною інформацією острів Зміїний захоплений. Нагадаємо, ворог сьогодні неодноразово марно намагався залякати українських захисників на острові з вимогами здатися. Прикордонники та ЗСУ мужньо тримали оборону.

22:26. Аеропорт Гостомель Україна відвоювала!

“Тепер у нас точно вийшло. Аеропорт Гостомель наш. Російські десантники знищено”, – інформує Олексій Арестович.

22:00.

Зведена інформація станом на 22-гу годину, – пише УП:

  • Внаслідок російського вторгнення вже загинули 57 українців, ще 169 дістали поранення.
  • На Сумщині підрозділ територіальної оборони наніс ураження бойовим підрозділам РФ, ворог відступив.
  • Україна б’ється за позиції в Гостомелі: там триває бій. Збройні сили не дали висадити основні сили десанта ворога
  • Російські окупанти готуються пустити воду з Херсонщини до окупованого Криму через Північно-Кримському канал. Раніше загарбники взяли під контроль Каховську гідроелектростанцію.
  • Втрачений зв’язок із прикордонниками на Зміїному острові, ймовірно він захоплений ворогом.

21:54. Комендантська година в Україні діятиме:

  • Волинська область — 22:00 – 7:00;
  • Київ та Київська область — 22:00 – 7:00;
  • Дніпропетровьска область — 22:00 – 6:00;
  • Черкаська область — 22:00 – 6:00;
  • Вінницька область — 22:00 – 7:00;
  • Житомирська область — 22:00 – 6:00;
  • Запорізька область — 22:00 – 6:00;
  • Миколаївська область — 22:00 – 6:00;
  • Одеська область, Березівський район та м. Арциз — 22:00 – 5:00;
  • Полтавська область — 22:00 – 6:00;
  • Рівненська область — 22:00 – 6:00;
  • Харківська область — 22:00 – 6:00;
  • Черкаська область — 22:00 – 6:00;
  • Чернігівська область — 22:00 – 6:00.

21:37.

“Вода у місті є, тепло є. Харків працює в звичайному режимі”, – каже мер Ігор Терехов. Однак він просить людей не лишатись на ніч в квартирах через попередження про обстріли.

Міський голова Києва Віталій Кличко уточнив, що під час комендантської години у столиці, яка вводиться з 24 лютого з 22:00 до 7:00, громадський транспорт не працюватиме, але метро може відкриватися для укриття мешканців, – пише УП.

21:20. На аеродромі Гостомелю все ще триває битва.

“Битва все ще триває. Наша артилерія і танки працюють. Попередній пост видалив, щоб уникнути непорозумінь. Нагадаю, що я та Офіс не повідомляємо неправдиву інформацію навіть в інтересах”… боротьба за інформацію”. Ми звітуємо лише те, що відповідає дійсності”, – повідомив Олексій Арестович.

21:12. У Європі і США тривають протести проти російського нападу на Україну. Іноземні відомства і посадовці висловлюють підтримку українцям.

20:20. Пресофіцер бригади НГУ Харитін Старський опублікував інформацію щодо ситуації на аеродромі Гостомелю. Як інформує Цензор.НЕТ про це він написав у фейсбуці

Старський написав: “Нелегкий день. У Гостомелі на цю мить перебуває до одного батальйону адічалих (прилетіла штурмова авіація, також 34 гелікоптери, з них ми точно збили три, за іншими даними п’ять). Ми забрали прапор і відійшли з мінімальними втратами, коли закінчились ПЗРК і БК для З/У. Наша арта і винищувачі відутюжили базу і взльотку, працювали по рос десанту. Протидіяти “сушкам” і “алігаторам” стрілковухою було не реально. На цю мить ударна міць бригади стримує ворога в іншому місці, тому по вертольотах відпрацювали мінімальними силами.

Переважно лютували звичайні українські строковики з батальйону забезпечення. Недаремно підготували їх у кращих традиціях Гостомеля. За моїми підрахунками, в ході бою знищили більше взводу росіян. Гвардійці справжні воїни, всі люто сьогодні повоювали і битимуться до перемоги без зволікань. Гостомель обов’язково відвоюємо!”

20:04. В усіх областях створюють військові адміністрації. Такий указ підписав Зеленський.

20:00. Зведена інформація про воєнні дані за останню годину:

  • Президент Росії Володимир Путін, який оголосив війну проти України заявив, що – це “вимушена міра”.
  • Російські військові захопили Чорнобильську атомну електростанцію.
  • Російські окупанти захопили контроль над міжнародним аеропортом ДП “Антонов” у Гостомелі, що знаходиться менш ніж у 10 км від Києва.
  • Очевидці повідомляють про людний протест на Пушкінській площі в Москві, що розташована в межах одного кілометра від Кремля, та в Санкт-Петербурзі.

19:48. Нацгвардія повідомляє: Ситуація у Києві залишається повністю контрольованою. Закликають не панікувати і всіляко сприяти правоохоронцям у виконанні їх службових обов’язків.

19:34. Російські окупанти захопили контроль над міжнародним аеропортом ДП “Антонов” у Гостомелі, що знаходиться менш ніж у 10 км від Києва.

19:30. У Печенізькій громаді, що у Харківській області, оголосили евакуацію через загрозу підриву дамби. Про це повідомляє у фейсбуці Печеніжська селищна рада. 

“Увага! Наближаються вибухи! Є загроза підриву дамби Печенізького водосховища. Всім, хто перебуває в будинках і на вулицях, прилеглих до Сіверського Донця, терміново евакуюватися на гору, до вулиці Зінченка”, – повідомили у селищній раді. 

19:20

“Після жорстокого бою наш контроль над чорнобильським майданчиком втрачено. Стан об’єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховища ядерних відходів невідомий”, – радник голови ОП Михайло Подоляк у коментарі УП.

18:54. Джерела в українській владі сказали мені, що вісімнадцять транспортних літаків Іл-76 вилетіли з Пскова в напрямку до Києва, і прибудуть до столиці за годину – Кристо Грозєв.

18:46. Сполучені Штати вважають, що вторгнення Росії в Україну спрямоване на те, щоб “обезголовити” український уряд і встановити власне управління.

Про це заявив високопоставлений представник міністерства оборони США, повідомляє агентство Reuters.

18:33. Оперативна інформація по Херсонщині щодо російського вторгнення.

18:15. Оперативна інформація станом на 17:00 щодо російського вторгнення від генерального штабу ЗСУ.

18:10. У Суми заїхали російські танки. Військові мають на руках червоні пов’язки. На вулиці Герасима Кондратьєва, що неподалік центру, був бій. Троє людей загинули, 6 зазнали поранень. 

Відео з танками УП надіслали місцеві жителі.

18:00. Російські окупанти, наткнувшись на тотальний спротив українських захисників, здаються в полон. Під Черніговом здався цілий розвідувальний взвод 74 мотострілкової бригади.

17:48. У мережі опублікували відео просування російських танків у Херсонській області. Як повідомляє Цензор.НЕТ, зокрема публіку відео танків в Олешках користувач Ібрагім Сулейманов. 

17:40. Танки на вулицях Мелітополя.

17:37. Внаслідок обстрілів РФ на Херсонщині загинуло 13 людей, з яких 2 дитини і 9 військовослужбовців. Херсонська ОДА також повідомляє про захоплення російськими військами міста Олешки і переправи через Дніпро.

17:17. Агресор застосував бойову авіацію проти прикордонників та бійців ЗСУ на острові Зміїний. Також продовжуються обстріли острова з корабельних озброєнь. Прикордонники та ЗСУ тримають оборону.

16:59. В районі Глухова військові застосували ПТРК «Javelin» та знешкодили колонну техніки РФ. 15 танків Т-72.

16:40. Війська окупантів із території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС. Нацгвардійці, що охороняють сховище небезпечних радіоактивних відходів, чинять запеклий опір.

15:56. Зупинено наступ танків противника в районі Путивля.У напрямку Рудня – (Білорусь) – Виступовичі (Україна) противник намагався перетнути держкордон на двох танках, бронетранспортерах і автомобільної техніки.

В результаті противник зазнав втрат-п’ять бронетранспортерів і автомобіль. Зупинено наступ танків противника в районі Путивля. Під Генічеськом, Скадовськом і Чаплинкою ведуться бої.

15:41. З території Республіки Білорусь випущено 4 балістичні ракети в південно-західному напрямку.

14:19. На Київщині впав військовий літак ЗСУ, кількість загиблих уточнюється. Загалом протягом від вторгнення Росії загинуло вже понад 40 військових.

13:00. Росіяни з гелікоптерів обстрілюють Гостомель під Києвом, де розташований аеродром держпідприємства “Антонов”. Збройні Сили України знищили два російських гелікоптери. Некеровані авіаційні ракети призводять до пожеж, що їх бачать місцеві жителі.

Російські військові захопили Північно-Кримський канал та Каховську ГЕС.

«І не тільки головну споруду Північно-Кримського каналу, а й триколор повісили на Каховській ГЕС. Я сам особисто це бачив гради, танки на ГЕС. Танки та БТРи приїхали, вивісили прапор», – повідомив міський голова Таврійська Каховського району Херсонської області Микола Різак.

12:57. В Київській області російські війська пішли на прорив державного кордону. Військова техніка ворога зайшла через пункт пропуску “Вільча”.

Прикордонники разом з українськими військовими прийняли бій. Крім того, по місцю дислокації відділу прикордонної служби “Млачівка” Житомирського загону здійснено обстріли з “Градів”

12:30. Військовослужбовці 93-ї ОМБр Холодний Яр взяли в полон двох російських окупантів з в/ч 91701 ямпольского мотострілкового полку.

12:10. Російські військові обстріляли місто Умань в Черкаській області. У центральну частину міста Умань потрапив снаряд.

11:30. Володимир Зеленський повідомив, що Україна повністю розірвала дипломатичні відносини з Росією.

«Ми розірвали відносини з Росією. Україна захищається і не віддасть свободи, щоб там не думали у Москві. Росія підло, самогубно напала на нашу країну, як це зробила Німеччина у Другій світовій. Російська держава стоїть на шляху зла, але багато залежить від російського народу. Громадяни самі вибиратимуть, яким шляхом кожен із них особисто. Хто не втратив совість – настав час виходити на протести проти війни з Україною», – сказав президент.

Також Володимир Зеленський запропонував громадянам, щодо яких запроваджено санкції РНБО, взяти в руки зброю та поповнити лави Територіальної оборони.

«Ми знімемо санкції рішенням Ради національної безпеки та оборони з усіх громадян України, які готові з зброєю в руках захищати нашу державу у складі територіальної оборони», – сказав президент.

10:30. На об’їзній дорозі міста Харків спалено 4 танки, в районі Краматорська знищено один літак збройних сил РФ. В районі Щастя знищено близько 50 російських окупантів. У Чернігівській області вдалося зупинити противника.

Знищено не менше 6 літаків, 2-х вертольотів та десятки одиниць броньованої техніки ворога. Зазначають, що наразі складна ситуація на Херсонському напрямку, проте сили оборони України дають відсіч агресору.

5:00. Почались ракетні обстріли військових об’єктів по всій Україні, від Луганська до Житомира. У Миколаєві – сильні пожежі. У Харкові знищено склад ракетно-артилерійського озброєння. В Україні введено воєнний стан у зв’язку з початком Росією війни.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер