<

Окупанти дали кримському татарину 7 років за переказ 500 гривень добровольчому батальйону «Крим»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:23 | 23.04.2023 / Новини / /
Перегляди
129
/ Коментарі відсутні

Сім років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в’язниці. Такий вирок підконтрольний росії «Київський райсуд Сімферополя» ухвалив стосовно кримського татарина Аппаза Куртамета.

21-річного хлопця окупанти звинуватили у «фінансуванні» добровольчого батальйону «Крим». («створенні збройного формування, керівництві таким формуванням чи його фінансуванні» ч.1 ст.208 КК РФ). Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

За версією слідства, він переказав 500 гривень представнику батальйону. Насправді Аппаз позичив у борг ці гроші знайомому, котрий на той час вступив до добробату.

Аппаза Куртамета російські силовики затримали 23-го липня 2022 року на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, куди він прямував до родичів. Того ж дня звʼязок із ним зник. Про його місце перебування не було відомо до 8 жовтня. Наприкінці лютого цього року окупанти розпочали судилище.

Росія не полишає репресивну політику стосовно представників корінного народу Криму – кримських татар. Усі обвинувачення на адресу громадян України є надуманими і мають політично мотивоване підґрунтя, а вироки – незаконними.

Закликаю світову спільноту посилити політико-дипломатичний тиск на РФ до повного і безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних українських громадян”, – йдеться у дописі.

Міжнародне гуманітарне право забороняє державі-окупанту застосовувати своє кримінальне законодавство на окупованій території.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця