<

Обшуки у ТЦК і ВЛК: поліція вилучила більше 10 000 медичних справ

16:47 | 23.08.2023 / Новини / /
Перегляди
960
/ коментарі 3

За результатами понад 200 обшуків у ТЦК для документування корупційних схем ухилення від призову Нацполіція вилучила більш як 10 тисяч медичних справ.

Про це пише УП з посиланням на Нацполіцію.

«Серед вилучених відомостей – документи, отримані у «привілейований» спосіб. Під час слідства буде перевірено законність їх одержання, а діям причетних до незаконних схем надано правову оцінку», – йдеться в повідомленні.

22-го серпня оперативники проводили по всій країні понад 200 обшуків у медичних закладах і територіальних центрах комплектування.

За результатами обшуків у МСЕК та ВЛК, у приміщеннях ТЦК та за місцем проживання причетних до схем осіб поліцейські вилучили понад 10 000 особових медичних справ, журнали реєстрації осіб, які пройшли та проходять комісії, тощо.

Діям службовців та цивільних осіб, які стали псевдохворими або отримали псевдоінвалідність, буде надано правову кваліфікацію.

Підставою для проведення обшуків стали масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи цих установ.

За винагороду фігуранти проваджень допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності чи визнанням їх тимчасово непридатними до служби.

Зокрема писали фіктивні історії хвороб, видавали незаповнені медичні бланки з усіма печатками та підписами, а також бланки повісток, вносили недостовірні відомості про стан здоровʼя до відповідних інформаційних баз тощо. Такі дії дозволяли відтермінувати чи взагалі уникнути призову на військову службу.

Нагадаємо, 22-го серпня на Рівненщині та Волині проводили обшуки у всіх приміщеннях ВЛК та МСЕК.




коментарів: 3
  1. Невже той хто сачканув віднині буде виловлений та в ланцюгах відправлений “на убой” на передову

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя