<

Запускають сортувальну лінію ПЕТ-пляшок: як працює у Нововолинську релоковане підприємство «Грін Компані»

18:06 | 7.02.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1203
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську функціонує релоковане підприємство з переробки ПЕТ-пляшок «Грін Компані». Міський голова Борис Карпус та народний депутат Ігор Гузь ознайомились з його роботою.

Компанія «Грін Компані» заснована у 2009 році в Маріуполі. У 2014 її вперше релокували до Запоріжжя. А вже після 24-го лютого 2022 року вона переїхала до Нововолинська.

Міський голова, нардеп, депутати обласної ради Андрій Бокоч та Юрій Сиротюк завітали на виробництво. Їх зустріла менеджерка Юлія Волкова, яка, до речі, також переїхала з Маріуполя. Після повномасштабного вторгнення вона з родиною мусила тікати від російської окупації. Зараз вони мешкають у Нововолинську.

Юлія розповіла, що компанія займається переробкою ПЕТ-пляшок. У результаті виходить стружка, яку Грін Компані продає, як на внутрішній ринок України, так і на експорт до Європи. За зміну тут переробляють близько п’яти тонн пляшок, а за місяць – 200 тонн.

ПЕТ-пляшку підприємство закупляє в компаній, які займаються її збором. В основному на заході України: в Нововолинську, Луцьку, Львові, Івано-Франківську, Тернополі та інших містах. Пляшка приїздить вже посортована і пресована.

Також Грін Компані незабаром відкриє свою сортувальну лінію ПЕТ-пляшок. Їх будуть сортувати за кольором, обробляти й далі переробляти в готову для продажу продукцію. Це значно вигідніше, ніж купувати вже посортовану та спресовану пляшку. Також екологічно, адже ці купи пластику не будуть роками розкладатись на сміттєзвалищах, а отримають нове життя.

Читайте: у Нововолинську Ігор Гузь оглянув техніку теплокомуненерго та твердопаливну котельню.

Дивіться також інтервʼю з власником Грін Компані: «Зареєструйся і плати» – серія 6: підприємці-переселенці, розповіли, як відкрили бізнес у Нововолинську та чому важливо реєструвати підприємство офіційно й платити податки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця