<

«Якщо не виплатять зарплати, підемо пішою ходою до Києва», – шахтарі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:28 | 26.03.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Волинським гірникам пообіцяли виплатити заборговану заробітну плату до кінця наступного тижня. Перший транш – 15 мільйонів гривень гірники мають отримати 26-27 березня.

Про це повідомив голова первинної  профспілкової організації Незалежна профспілки гірників України Богдан Макарчук, – пише Громадське.Волинь.

У середу, 25 березня, делегація шахтарів із Нововолинська прийшла на зустріч до очільника виконавчої влади Волинської області Володимира Гунчика з проханням повпливати на ситуацію із заборгованою зарплатою. У свою чергу, голова області пообіцяв шахтарям зателефонувати в Адміністрацію Президента та до Прем’єр-міністра України та передати їм вимоги гірників. Розмова із Києвом відбулась у присутності шахтарів.

В результаті переговорів, шахтарям пообіцяли виплатити усі заборговані кошти до кінця наступного тижня.

«Губернатор бере на свій особистий контроль надходження коштів, які  мають надійти на виплату заборгованої зарплати. Перший транш – 15 мільйонів на погашення боргів за грудень 2014 року. Вони мають надійти 26 -го чи 27-го  березня. Також, до кінця наступного тижня мають прийти гроші на зарплати за лютий-січень», –  зазначив Богдан Макарчук.

Очільник області попросив шахтарів дочекатися обіцяних коштів та не перекривати дороги.

«Також Гунчик просив, щоб ми не перекривали дорогу на «Ягодин»,  як ми планували, хоча б до першого траншу. Якщо не буде коштів до середи. Тому поки перекривати нічого не будемо, почекаємо, чи виконає влада свої обіцянки», – додав Макарчук.

У разі, якщо заборговану зарплату шахтарям знову не виплатять, вони погрожують влашувати пішу ходу з Нововолинська аж до Києва.

«Якщо гроші не надійдуть, то шахтарі планують влаштувати пішу ходу до президента. Ми зробимо так, як американці. Вони свого часу в знак протесту йшли через декілька штатів. Ми зробимо так само. Будемо йти тиждень-два, але дійдемо. Будемо по дорозі перекривати всі траси. Якщо нам не виплатять заборговану зарплату, не змінять генерального директора «Волиньвугілля» і не узгодять кандидатуру наступного з трудовими колективами наших шахт, ми влаштуємо пішу ходу», – зазначив Богдан.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок