<

Влада хоче виділити більше мільярда гривень на закриття шахт у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:48 | 5.02.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Голову незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця обурює той факт, що влада хоче виділити більше мільярда гривень на закриття шахт у Нововолинську, а на розвиток вугільної промисловості міста грошей немає.

Михайло Волинець каже, що в нововолинських шахтарів є великі причини для хвилювання, – пише  Громадське. Волинь

«Вздумалось  Міністерству енергетики та вугілля відразу закрити всі шахти у Нововолинську. А практика показує, що зростання безробіття на один відсоток дає зростання криміналу на три відсотки. На Донбасі, де закрили шахти, міста та населені пункти перетворилися в зони економічного,  соціального та екологічного лиха», – зазначив Волинець.

Також Волинець каже, що нововолинські шахти є перспективними, однак потребують фінансування.

«Для того, щоб шахти почали нормально функціонувати, потрібно вкласти в них інвестиції. Але коли з бюджету не виділяються кошти на технічне оснащення, на вирішення питань охорони праці, в один день припиняють фінансування, то ефективне функціонування неможливе»,  – зазначає він.

«Якщо влада передбачає 1,2 мільярда гривень на закриття шахт і не однієї копійки на технічне оснащення і на добудову 10-ої шахти, то мені зрозуміло, що ця влада хвора, що таку владу треба лікувати, такій владі потрібно говорити: «Це неприпустимі речі», – додав Волинець.




один коментар
  1. Що влада “темнить”, то видно неозброєним оком. Шахтарі вміють згуртуватися, головне не розслабитися передчасно і тримати носа “по вітру”, бо ті, хто наразі керують нашими шахтами, дуже непрості “темні конячкі”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя