<

Вкладники оббивають пороги відділення “Дельта Банку” у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:34 | 12.01.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
16
/ коментарі 2

Кожного дня з 8 ранку нововолинці приходять у “Дельта Банк” для того щоб отримати хоть якусь частину вкладів. 

Ось і сьогодні, станом на 10:00, близько 30 людей стоять у черзі, біля банку, в приміщення впускають по двоє. Перед Новим роком можна було отримали 100-300 гривень за один раз, із січня цього року по запису дають по 1000 гривень, відповідно до розпорядження директора банку. Картки не працюють, навіть пенсійні.

Люди стурбовані, адже бояться втратити свої гроші.

У жовтні 2014 були встановленні обмеження на зняття готівки в касах в розмірі 1000 гривень, у грудні зменшили до 300 гривень. Така нестабільність була пов’язана із запланованим переходом на нову прогресивну систему.

Микола Лагун власник “Дельта Банку” повідомив, що із початком 2015 року фінансова установа має намір почати розрахунки з вкладниками, у яких закінчилися терміни депозитів. За його словами, зараз банк виконує узгоджену з Національним банком України програму докапіталізації, яка буде реалізована діючими акціонерами “Дельта Банку”, – повідомляють Українські новини. 

“Банк почне з 5 січня виплату всіх депозитів у повному обсязі і своєчасно. Ми з Cargill, яка володіє 29,39% акцій банку, робимо все згідно з домовленостями з Нацбанком щодо капіталізації та ліквідності банку. Всі питання вирішимо протягом двох тижнів”, – розповів Лагун.

Відновлення платоспроможності банку буде забезпечено його акціонерами, які найближчим часом поповнять капітал “Дельта Банку” на 1,2 млрд грн.

На запитання представників ЗМІ про проблеми з отриманням готівки клієнтами банку в його відділеннях, представники “Дельта Банку” зазначили, що це не пов’язано з платоспроможністю банку, а обумовлено дефіцитом готівки в касах: “Обмеження на видачу кеша у відділенні пов’язані виключно з його наявністю або відсутністю в касі. Зараз великі перебої з готівкою”, – пояснила Марина Квашніна, заступник голови Ради директорів з розвитку бізнесу “Дельта Банку”.

Це інформація за грудень 2014.  А сьогодні 12 січня 2015, а проблема лишається та ж сама, люди не можуть отримати гроші, і кожен день у нововолинців розпочинається із стояння у черзі за своїми грошима, майже як дефіцит у СРСР. Жуналісти “Бугу” чекають на коментарі від директора відділення Дельта Банку у Нововолинську. Деталі згодом.

бддерп01
бддерп03
бддерп04
бддерп05




коментарів: 2
  1. Привет землякам-Нововолинчанам. В Киеве ситуация аналогичная. Комментариев от нач. отделения ждать не стоит. Он ничего не решает. В банке бы уже давно была Временная администрация, если бы не размер депозитов в банке – 25млрд. грн. НБУ просто не знает что делать с этим.

  2. В Киеве ситуация такая же. Деньги не отдают, банкоматы пустые. Кормили обещаниями, что в январе все отдадут…. КОГДА ??????? И сколько?????
    у кого сумма 200 тыс. придется ходить год, день в день!!!!
    Начальники отделений просто бросают трубку… да и их понять можно, работа нужна, а клиенты это стрес((((
    Не падаем духом!!!!
    ЖДЕМ ЛУЧШИХ ВРЕМЕН!!!!!
    поверьте и они когда-то настанут!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок