<

Військовий ветеран Михайло Соколян з Нововолинська посів третє місце на Іграх героїв у Брюсселі

13:35 | 4.12.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2832
/ Коментарі відсутні

У Брюсселі 9-го листопада відбулися змагання з кросфіту «Ігри героїв». Україну представили 11 військових і ветеранів із пораненнями. Третє місце серед адаптивних атлетів посів нововолинець Михайло Соколян, який втратив частину ноги під час повномасштабного вторгнення.

Про це пише інтернет-видання «БУГ» з посиланням на фейсбук-сторінку «Ігри героїв».

У змаганнях з кросфіту «Ігри героїв» традиційно беруть участь українські військові, які отримали важкі поранення, але попри це знайшли в собі бажання та сили для відновлення та занять спортом. Головна мета Ігор героїв – сприяти психологічному відновленню та реабілітації бійців ЗСУ. З 2016 року змагання проводилися переважно в українських містах, а у 2023-му – доїхали до Брюсселя.

Цьогорічні змагання у Брюсселі були по-справжньому особливими, об’єднавши на спортивному майданчику ветеранів із важкими пораненнями та активних військових із різних країн НАТО. Це перші подібні змагання для української команди Ігор героїв з початку повномасштабного вторгнення Росії 2022 року.

Атлети змагалися в кросфіті та виконували комплекси функціональних вправ трьох видів: на силу, витривалість і швидкість. Причому українська команда — єдина, яку представляли військові з важкими пораненнями й ампутаціями.

Як і в усіх видах спорту, змаганням передує серйозна підготовка. Проте це завдання “з зірочкою”, адже колишнім українським військовим довелося не лише пройти реабілітацію після поранення та навчитися повноцінно жити з протезом, а й виконувати складні вправи, які не під силу і пересічним українцям.

“Я собі поставив ціль ходити, як звичайна людина”, – Михайло Соколян

Сапер Михайло Соколян з Нововолинська отримав поранення у серпні 2022-го. Він розповів, що після ампутації у нього довго гоїлися рани і тільки 5 місяців тому він став на протез. Відтоді почав тренування і вже навіть потрапив на змагання до Брюсселя.

Готувався до змагань Михайло у Нововолинському фітнес-центрі «REALFIT» під керівництвом головного тренера проєкту Юлії Коваль.

“Ігри героїв подарували мені можливість реалізувати себе, реабілітуватися, самоствердитися. До поранення я активно займався футболом, але після ампутації я вже не маю можливості повноцінно в нього грати, тому я передивлявся варіанти, де зможу себе реалізувати і зупинився на кросфіті. До того ж зараз спорт допомагає і психологічно: під час заняття немає часу думати про щось погане, плюс я знайшов друзів на проєкті”, – розповів Михайло.

Під час змагань колишніх військових, а нині адаптивних спортсменів, активно підтримували українські вболівальники. Після завершення змагань відбулася церемонія нагородження спортсменів. За оцінками професійного журі спортсмени отримали дипломи, а ті, хто виконав вправи краще за інших – медалі. 

Хлопці зі збірної Ігор Героїв взяли всі три призові місця в категорії “Адаптивних атлетів”:

  • 1 місце – Семкович Ігор
  • 2 місце – Козловський Юрій
  • 3 місце – Михайло Соколян

Також напередодні змагань збірна команда з 11 українських атлетів відвідала Штаб-квартиру НАТО, де поділилися своїм досвідом у використанні кросфіту, як інструменту реабілітації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота