<

«Війна сусідів»: у Нововолинську 11 років триває судова тяганина між співмешканцями будинку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:45 | 20.09.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
8232
/ 1 коментар

Юлія Козлюк 11 років судиться зі співмешканцями свого будинку в Нововолинську. Спочатку розглядали справу за вільний доступ до загального горища та незаконну забудову. А зараз – за невиконання рішення суду. Жінка у відчаї, вона вже втомилася від «війни».

Нагадаємо, у 2009 році в будинку на вулиці Львівській купили квартиру нові власники. Зробивши ремонт, вони перекрили вхід на горище загального користування. Будинок – на 4 квартири, один під’їзд дає доступ до горища для двох квартир. Там знаходяться комунікації, димохід від газового котла. Нові власники закрили під’їзд на замок.

Тож жінка облаштувала окремий вхід на горище з допомогою драбини на фасаді, але сусідка подала до суду через незаконну забудову. Після декількох років тяганини у 2014-му суд зобов’язав пані Юлію зняти драбину, а сусідів усунути перешкоди в користування горищем, забрати огорожу між будинками.

У 2017-му драбину жінка зняла, сусіди демонтували забор та зняли замки з під’їзду. Виконавча служба зафіксувала акт виконання рішення суду. Але через два тижні після цього сусіди під’їзд знову закрили, говорить жінка. Доступу до нього вона немає до сьогодні.

Юлія розповідає, що сусіди не змирилися з таким рішенням, тож одразу у 2017-му році подали скаргу на виконавчу службу, ніби ті не забезпечили в повному обсязі виконання рішення. Нововолинський суд їм у відкритті справи відмовив, також і апеляційний. Сусіди написали касаційну скаргу і справу направили на новий розгляд. Судові засідання по цій справі тривають і нині.

Пані Юля запевняє, що всі вимоги вона виконала. Однак сусідка в суді, як говорить жінка, перекручує інформацію та придумує уявні позивні вимоги.

“Вона в суді говорить, що їй в голову взбреде, навіть таких вимог немає. Хочу всім показати, що я дійсно рішення виконала в повному обсязі. Бо після скарги виконавча служба жодного разу не прийшла і не перевірила, що у мене зроблено” – каже вона.

Жінка втомилася від постійної тяганини. Вона змушена захищати себе сама.

В рішенні вказано, зобов’язати Юлію Козлюк знести металеву драбину, демонтувати вхід та вікно на фасаді. В підвалі та на горищі демонтувати непередбачений проєктом дверний пройом, повернути приміщення до попереднього вигляду.

“Драбину я зняла, вона лежить на землі, двері та віконечко замуроване. В підвалі в мене була перегородка, про яку усно домовлялась з мешканцями, її я також демонтувала. Піноблоки були акуратно складені біля стіни.

Щоб було менше сирості, зробила бетону стяжку. Але під час виконання рішення суду, стяжку мене змусили розбити. Сусідка казала, ніби там є якийсь люк. Хоча бетону підлогу, яка також не передбачена проєктом, але веде до дверей сусідки, чогось розбивати не потрібно було”.

За словами пані Юлії, сусідка говорить, ніби вона не виконала рішення суди та не вивезла будівельне сміття. Це сусідка зазначила в касаційній скарзі.

“Подивіться, що в підвалі робиться, гори будівельного сміття, яке зносили після ремонтів всі співмешканці, так само і сусідка з якою судимося. Хоча коли ще 2017-му стояла прибудова з блоків, сміття було вже повно їхнього “, – говорить жінка.

Пані Юлія каже, сусідка самочинно зробила двері, які не передбачені, та розширила своє приміщення у підвалі.

“Розказує, ніби тільки я все перестроїла в підвалах. І що моє сміття заважає користуватися приміщенням. Мій куток найчистіший. Також на горищі демонтувала перегородку, показала б, але зараз туди немає доступу”, додала вона.

Жінка у відчаї, вона втомилася 11 років судитися, тому вирішила показати – рішення вона виконала. Але, нарікає, що сусідка й далі робить все, щоб суди продовжувалися – ніби на зло.

Також за рішенням суду від 2014-го року на території будинку має бути вільний прохід – без парканів. На даний час тут ростуть туї, що висадили сусіди. І для пані Юлі має бути вільний доступ до горища. Але сусіди це рішення суду не виконують, каже жінка. Востаннє вона була там у 2018-му, хоча там знаходяться її речі.

Зараз пані Юлія постійно викликає поліцію, аби зафіксувати факт невиконання рішення суду, що вона не має доступу до горища. За останні два місяці поліція приїжджала близько 50-ти разів. Що робити далі, аби відновити справедливість, жінка не знає.




один коментар
  1. “Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню – карається штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років”. ККУ.
    Дика історія. На мою думку, в цю проблему має втрутитися Нововолинська міська влада.
    Додам ще: Журналісти “БУГу”, як вбачається, не володіють державною мовою на потрібному рівні. “Дверний пройом (рос.)” – отвір. “Забор (рос.) – паркан, огорожа. “Перестроїла (рос.)” – перебудувала, перепланувала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця