<

У Нововолинськ приїхали делегації з міст-партнерів – польського Білгорая та литовського Кельме

20:38 | 24.08.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
493
/ Коментарі відсутні

24-го серпня у Нововолинськ завітали делегації з міст-партнерів – польського Білгорая та литовського Кельме.

Вони разом з мером Борисом Карпусем поспілкувалися з військовими, які проходять реабілітацію в одній з клінік міста, та познайомились з волонтерами, які плетуть маскувальні сітки. Вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв і відвідали місце їхнього останнього спочинку. Також оглянули інфраструктурні об’єкти, котельні, новий спортивний майданчик ліцею №8 та укриття.

Після було організовано зустріч з журналістами. Дехто з запрошених гостей з інших країн відмовились в останній момент приїхати в Нововолинськ. Тож журналісти запитали, чи не було страху та сумнівів у делегацій стосовно приїзду, на що представники з Литви та Польщі відповіли – «Ні», адже хотіли особисто висловити свою підтримку.

Востаннє делегація з польського міста Білгорай була в Нововолинську три роки тому. На питання, як змінилось місто за цей час гості відповіли:

“Найбільше нас вразило це те, що на обличчях нововолинців війна залишила слід, вони не такі радісні, як це було колись. Нововолинськ завжди був чистим та охайним містом, зараз це не змінилось. Ми побачили багато нової інфраструктури, зокрема, новий спортмайданчик – це свідчить про те, що Україна є і відчуває себе сучасною, європейською країною.

Обличчя, які я побачив на Алеї Героїв на кладовищі, остануться зі мною до кінця життя. Це люди, які віддали своє життя у боротьбі з російським агресором. Це величезна трагедія для сімей, які втратили рідних. Народ Польщі всіляко підтримує українців. По-іншому реагуєш на інформацію, коли чуєш про 100 загиблих по телебаченню, і зовсім інші відчуття, коли бачиш, як рідні несуть квіти на могили, на очі виступають сльози співчуття.

Також на зустрічі обговорювали життя та допомогу біженцям з України, яких прийняли міста-партнери та відпочинок діток з Нововолинська в оздоровчих таборах Литви та Польщі.

Читате:

Ще 20 дітей з Нововолиської громади вирушили на відпочинок у Литву.

Понад 40 школярів з Нововолинської громади побували на відпочинку в польському місті-партнері.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота