<

У Нововолинську планують створити «Університет третього віку»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:13 | 18.03.2021 / Нововолинськ /
Перегляди
30
/ коментарі 2

Навчання в «Університеті третього віку», який планують створити в Нововолинську, буде направлено на персональний розвиток, соціальну адаптацію та збереження активної життєвої позиції людей похилого віку.

Про це 18-го березня на засіданні виконкому повідомила директорка Територіального центру соціального обслуговування Валентина Журавська.

«Університет третього віку» – це проєкт для навчання пенсіонерів. Метою якого є адаптація покоління людей старшого віку до сучасного суспільного життя, підтримка фізичного та інтелектуального здоров’я. Навчання у поважному віці носить не стільки освітній, скільки соціальний характер.

“Люди поважного віку, серед яких є і медичні працівники, і вчителі, хочуть бути затребуваними та корисними, їм необхідний розвиток та спілкування”, – зазначила Журавська.

За її словами, така ініціатива буде мати попит, спочатку планують створити гурток на базі відділення адресної натуральної та грошової допомоги, а для подальшого розвитку та розширення напрямків навчання потрібне приміщення, про виділення якого директорка Терцентру звернулася до влади.

У багатьох містах України функціонують подібні заклади. Навчання там безкоштовне або за досить символічну платню. Викладачами виступають соціальні педагоги, волонтери, студенти та всі, хто є фахівцями у питаннях, що цікавлять пенсіонерів.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота