<

У дитсадку села Тишковичі Нововолинської громади оновили харчоблок

15:31 | 3.02.2024 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
1197
/ Коментарі відсутні

У дитсадочку села Тишковичі Грядівського старостинського округу Нововолинської громади завершили роботи з оновлення харчоблока. За сприяння нардепа Ігоря Гузя для цього було виділено з держбюджету 350 тисяч гривень. Також майже стільки ж виділили з бюджету громади.

Міський голова Нововолинська Борис Карпус разом із народним депутатом Ігорем Гузем, обласними депутатами Андрієм Бокочем, Юрієм Сиротюком завітали в садочок, щоб оглянути оновлене приміщення.

Дізнавшись, що приїдуть міський голова та народний депутат, батьки діток захотіли зустрітися з ними. Вони почули чутки, що садочок нібито хочуть закрити, тож вирішили запитати про це у посадовців.

“Про закриття ніколи мова не велася. Навпаки, зробили укриття, відремонтували харчоблок, все робиться для того, щоб садочок й далі функціонував. Тому ваші переживання даремні”, – заспокоїв батьків мер.

Отримавши відповідь на своє запитання, батьки попросили відкрити ясельну групу для діток з одного року, це дасть їм змогу раніше вийти на роботу. Для цього потрібно на сесії змінити тип закладу. Начальник управління освіти Нововолинська Сергій Мороз зазначив, що вже працюють у цьому напрямку.

Після розмови з батьками міський голова та народний депутат оглянули харчоблок. Працівники розповіли, що він був ще радянського зразка, а зараз сучасний та відповідає вимогам системи НАССР та постановам Міністерства охорони здоровʼя. Також вони подякували за співпрацю.

Загалом ремонт обійшовся майже у 630 тисяч гривень. З них 330 тисяч гривень кошти «соцеконому». Решта – платників податків Нововолинської громади.

Ігор Гузь розповів, що до початку повномасштабної війни, вони оглядали обʼєкти у Грядівському окрузі, які потребували ремонту та оновлення матеріально-технічної бази. Частину з запланованого вдалося реалізувати, але, на жаль, через вторгнення у 2022 році багато планів довелось перекреслити. Один з реалізованих проєктів – ремонт харчоблока. Важливо, щоб їжа для діток готувалася в нормальних умовах, зазначив Гузь.

Окрім цього, за сприяння нардепа було виділено 50 тисяч гривень на закупівлю нових стільців в клуб села Тишковичі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця