<

“Це пахнуть наші старі темні діла”, – директор забійного цеху підприємства “Пан Курчак” про сморід

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:25 | 20.03.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
18
/ коментарі 4

ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» прозвітувався перед депутатською комісією про свою роботу в напрямку удосконалення виробництва з метою недопущення поширенню смороду по Нововолинську і навколишніх селах.

Робоча депутатська комісія по контролю  за дотриманням норм екологічної безпеки та охорони навколишнього природного середовища промисловими підприємствами міста знову побувала на підприємстві «Пан Курчак». Директор забійного цеху розповів про те, що було зроблено після першого візиту комісії, який був майже місяць тому – 12-го лютого.

Було повідомлено, що установка, в якій спалювали пір’я не працює.

“З часу минулого візиту комісії не запускали ні разу”, – сказав директор.

На початку березня встановили обіцяну додаткову систему очищення – вугільні фільтри. Та вони пропрацювали десять днів та “вмерли”. Кажуть, що фірму, яка їх ставила, повідомили і будуть вирішувати цю проблему. Ймовірно, докуплять ще фільтри, щоб мали змогу заміняти.

Біля витяжок планують також фільтри для додаткового очищення води, так звані вагончики на парову баню. Уже готують проектну документацію.

“Через пар буде очищуватися повітря і пахнути воно не буде”, – обіцяє директор.

Він чесно зізнався ,що прибрати територію повністю ще не встигли, ще вивозять залишки пір’я. І на місці, де воно лежало, біля установки, знімуть 10-ть сантиметрів землі, оброблять територію дезрозчинами, які дозволені використовувати. Далі після зрошення завезуть свіжу землю.

Територію вичищають для будівництва холодильників, в яких будуть заморожувати відходи.

А пір’я «Курчак» вивозить на ветсанзавод у Костополі та Жовкві.

“В день зазвичай 2-3 автомобілі відправляють, якщо не має нюансів. Та коли його везуть – то і запах відповідно є”, – повідомила дирекція.

У флотаторний цех закупили реагенти, щоб очищати стоки. Зауважимо, звідти йде найбільш неприємний запах. Виробничі стічні води після проходження певних етапів попереднього очищення надходять на очисні Нововолинськводоканалу.

На підприємстві є три витяжки. На одних джерелах неприємного запаху будуть вугільні фільтри, на інших – водяні.

“Думаю, що вдасться прибрати цей запах. Зараз викидів мало. Вони є, але їх небагато. Це пахнуть старі наші діла і ділішкі темні. Кажу як є”, – зауважив директор.

Депутат міської ради, член комісії, Василь Гура поцікавився за візит представників із Євросоюзу.

“Як нам відомо, хотіли поставляти продукцію закордон, але вам відмовили. Яка причина?”, – запитав він.

Директор відразу зазначив, що їм не відмовили, та відповів наступне.

“Вони відмовилися тільки через те, що ми конкуренти. Дозвіл на продаж продукції закордон нам видавала Державна ветеринарна та фітосанітарна служба, по єврономеру ми працювали рік. Євросоюз хоче завести свого комісара,  щоб він нам надавав дозволи. Хочуть дати роботу своїм представникам, ось і все. А по якості продукції у нас косяків нуль”, – зазначив той.

На завершення зустрічі повідомили, що перед єврокомісаром прибирали територію, але зібрали ще не все. І запропонували робочій комісії почекати, доки завершать роботи та знову навідатися на ревізію, на що вона погодилася.

Чи дійсно неприємний запах зменшився варто запитати жителів Нововолинська та навколишніх сіл. Чи видно результати роботи депутатської комісії?




коментарів: 4
  1. Ми такі собі невинні курчаки,ми як будувались то не знали що будемо так смердіти,і не знали що за той період часу коли ми працюємо,могли скільки каси на вас відбити.І мерія тут ні до чого )))

  2. Ми такі собі невинні курчаки,ми як будувались то не знали що будемо так смердіти,і не знали що за той період часу коли ми працюємо,могли скільки каси на вас відбити.І мерія тут ні до чого )))

  3. Одним словом, я не побачив ніяких зсувів у роботі “Пана Курчака”. Все те ж: фільтрів нема, пір’я смердить і не утилізується, кишки не вивезені, територія загиджена іще більше, аніж була. Цікаво, а чи місцеві депутати та А.Бокоч це все там побачили? Незабаром ви знову захочете бути обрані… Ми, виборці Нововолинська, вже зробили висновки на що ви здатні.

  4. Хочу дати коментар для тих хто тільки плеще язиками в інтернеті:1) я не захищаю Курчака.2)чогось ніхто цим питанням не займався поки я не написав депутатське звернення і не зайнявся цим питанням. Була створена комісія, вона працює і результати є .Ми добьємося щоб Курчак не отруював повітря. Є домовленності з керівництвом і план по виходу з цієї ситуації , підписані гарантійні листи, робота іде , може не так швидко але впевнено… Не забувайте ще в Нововолинську є багато забруднювачів повітря, будемо розбиратись зі всіма. Пару днів назад за смерділи очисні, їздив до нач водоканалу, він пояснив – причина- потепління і невспіли роз множитись бактерії; друга причина- нововолинці почали у два рази менше споживати води. Я як голова комісії три рази на тиждень їжджу на підприємства які забруднюють повітря і контролюю їх, але крім свого носа не маю ні одного приладу щоб зробити якісь виміри,,,буду виносити на сесію це питання.Я контактую з активістами- мешканцями прилягаючих вулиць, так що інформацію я маю. Я прошу мешканців не маючи інформації говорити усякі нісенітниці…окремо до Анатоль-Ви були на Курчаку?, Ви щось робили ?те що ви пишете це Ваша фантазія…І ще- якщо нічого не робите не заважайте іншим…. є така по говірка – циплят по осінні рахують… З повагою до мешканців Нововолинська.Віктор Марчак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота