<

Співфінансування перевезень і скорочення графіку відправок “тринадцяток”. Сапожніков хоче “виховати” Топорівського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:01 | 25.05.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ коментарі 22

Через скаргу голови Благодатного Олександра Топорівського щодо неякісного надання послуг перевізниками, котрі обслуговують маршрут №13, мер Нововолинська вирішив впровадити «санкції» у вигляді скорочення графіку відправок одиниць громадського транспорту.

Щоправда, поки це лише пропозиція міського голови, як і щодо співфінансування перевезень Нововолинською міською радою та селищною радою Благодатного.

Виступ селищного голови Сапожніков розцінив як надто емоційний, тому відразу попередив: повториться таке – слова Топорівському більше не надасть!

Розпочався «виховний процес» із простого звернення Олександра Топорівського до влади через критичну ситуацію з перевезеннями пасажирів маршрутками №13.

«Люди стоять під дощем, при морозі в мінус двадцять, запізнюються на роботу. В них є у кожного свої справи. Вони платять не тільки за те, щоб доїхати до міста Нововолинська, а й щоб доїхати вчасно. Крім того, виконком міської ради прийняв рішення про підвищення тарифу з 4 до 5-ти гривень. Після цього підвищення, на жаль, ситуація не змінилася. Тому я вважаю, що перевізники на сьогодні повинні дотримуватися вимог договорів, які укладені з виконкомом міської ради, санітарних норм і графіку руху.

Ми пропонували неодноразово змінити графік. Нехай маршрутка буде один раз на 40 хвилин, але вона буде. Тому що людина, коли виходить на зупинку, на щось сподівається. Вона розраховує приїхати вчасно на роботу.

Роботодавці вже починають дисциплінарні стягнення застосовувати до працівників, які не можуть вчасно доїхати. Тому така ситуація – критична, – сказав Олександр Топорівський, – Інформація про те, що все під контролем, абсолютно не відповідає дійсності. Кожного дня до мене звертаються люди. Це десятки скарг на сьогодні. І відповідно жодної реакції немає. Я перепрошую, починаємо переводити це все в публічну площину, тому що далі так тривати не може».

Голова Благодатного вважає, що стан справ на маршруті № 13 є незадовільним. Свідченням цього є також звернення громадян, як письмові так і усні, а їх накопичилось немало…

Начальник відділу транспорту та зв’язку Нововолинської міської ради Юрій Коцура пояснив, що проблема з перевезеннями на даному маршруті виникла з початку року, бо деякі перевізники не те що відмовилися від перевезень, а просто продали транспорт, не попередивши.

«Коли приймалися тарифи, я також наголосив, що це передбачає за собою якісне перевезення. Разом з тим, я абсолютно погоджуюся з перевізниками, бо знаю, які тарифи вони просять встановити для рентабельності.

Треба зрозуміти інші питання. Держава задекларувала масу пільг, а сьогодні їх ніхто не відшкодовує. Вони приходять і кажуть: з 20-ти осіб 3 платять. Ще раз кажу, жодним чином не виправдовую перевізників за зриви перевезення, але потрібно і самому вникнути в проблему. І ми вам пропонуємо: маєте вільні лишки – закладіть кошти на пільгові перевезення жителів селища Благодатного. Ви ж не закладаєте їх, а лише міська рада. Відповідальність  має бути з обох сторін», – звернувся до Топорівського Андрій Сторонський, перший заступник мера.

Самі ж підприємці закликали селищного голову подивитися, які категорії пасажирів їдуть маршруткою ввечері – пенсіонери-пільговики, багатодітні тощо. Доводиться везти 2-3 особи в пустій маршрутці – кажуть перевізники.

«На відміну від пана Сторонського і пана Коцури їздить селищний голова цими  маршрутками, тому не розказуйте байки Крилова. Перестаньте обманювати, – відзначив Топорівський, – Маршрут № 13 – міський. Відповідно організацію та контроль здійснює відділ транспорту та зв’язку Нововолинської міської ради. Контролює роботу цього відділу пан секретар перший заступник Андрій Сторонський. Якщо селищний голова буде замість пана Коцури зарплату отримувати, тоді він, звісно, вирішуватиме проблеми маршруту. А щодо співфінансування, то на сьогодні до селищної ради не надходило жодного звернення».

Віктор Сапожніков, уважно слухаючи і аналізуючи предмет дискусії, попросив перевізників навести належний санітарний стан в автобусах, адже це не потребує великих затрат. А потім вдався до спекулювання, посилаючись на попередні слова Топорівського.

«Селищний голова звернувся до керівника управління про те, що краще хай буде менше рейсів, але щоб маршрутки ходили. Є зараз 35 – рейсів – робіть 20! На прохання селищної ради і селищного голови. Все. Є вимога людей, чому не піти їм назустріч? Тільки пасажирам треба пояснити, чому зменшилась кількість рейсів – на вимогу селищного голови.

Не сприймайте болісно критику – це нормальне явище. Єдине, просив би селищного голову менш емоційно себе вести. Бо в протилежному випадку я просто не буду вам надавати слова. Майте повагу до всіх, а то ви герой, бо їздите автобусом», – зазначив Сапожніков.

Він рекомендував зібрати депутатів селищної ради і обговорити це питання з перевізниками. На зауваження обранців громади про те, що зменшення рейсів стане тягарем для пасажирів, міський голова знову послався на селищного голову, мовляв, це його пропозиція.




коментарів: 22
  1. Ось вам й уся благодать!! Думали бідолашні, шо от змінимо назву селища на благодатне і буде в нас там курорт і європа!І що?? Так шо, любі друзі, головою треба зважди думати а не іншим місцем. Нормальна ж була назва посєлок Октябрьський!

    • І до чого це? В Благодатному безліч позитивних змін. Топорівський молодець. І якщо ви не помітили, жодну проблему без уваги не залишає. Ще б Сапожніков так дбав про людей.

      • От Вам і приклад Об*єднання теріторіальних громад!Але проблема в тому,хто і як керує!!!Як і на виборах-важно рахувати.Думаю, Благодатне буде РАХУВАТИ.

  2. О.Топорівський правий. В.Сапожніков все перекручує та інтригує. Побачили тепер, як нововолинський мер хоче нацькувати мешканців Благодатного на селищного голову? Ось так-то, все тут – як на долоні. Оце Вам і весь Сапожніков – і так було у всі часи його панування. Це “сапогізм”, громадяни!

    • Анатолю, “сапогізм” чи “бідзюрізм” тута ролі не грає.Яка різниця простим людям? А от як би всім дружно взятися то порішати всі питання, то вже добре б було. Тільки треба шоб всі дружно!

      • Ви вже *задрали* своїми придирками до Бідзюри!!!Цікаво,за які гроШі так підгавкуєте?Тільки дебіли можуть так робити і закривати очі на весь бардак,який твориться в місті!!! Але будьте певні-януковичі ніколи не повернуться і все ще по-переду.Надіюсь,в нас з*явилась достойна кандидатура на міського голову!!!Молодим-дорогу!!!Ви ж любите комуністичні лозунги.

        • Не дивуйтеся, то Сапогодрочер сам пимше тут сам собі відповідає, на цього клоуна вже не хто не звертає уваги,всім відомо що він дибіл

          • ще один альтернатівно одаренний…

    • Погоджуюся з вами на всі 100%. А Топорівський молодець. Сапожніков краще б приклад з нього узяв.

  3. Сапожніков не остання інстанція в цьому процесі, є ще обласна рада, обласна державна адміністрація, нам, жителям селища необхідно провести схід сельчан і звернутись з колективним зверненням до вищестоящої інстанції або на черговій сесії ради звернутись з депутатським запитом до обласної ради. З вказаної статті, якщо це так як написано, можна зробити висновок, що Сапожніков плював на жителів селища, оскільки не прислухався до їхнього обранця, крім того діяв не як посадова особа органу місцевого самоврядування в інтересах громадян, а як “князьок” якому все дозволено в т.ч. відігратися через жителів селища на селищному голові, а можливо це вже агонія, тому що боїться молодих, які наступають таким можновладцям на п’яти, і які хочуть щось поміняті в цій країні в кращу сторону, а не гребти безкінечно для себе і свого оточення.

    • Сапожнікова треба “заграти до ізнєможенія”. притому у ізвращонном вигляді. Він морально нововолинців “грає” вже стільки років. Добрий Модер, не видаляй “крику душІ”.

  4. Маршрут 13 міський і пільговики селища благодатного ним що не користуються що сапожніков поганий а топорівський мало не герой

  5. Підтримую Топорівського, ганьба шавкам Тарасенкам&Магомаєвим :

    Шавки сапога Тарасенко та Магомаєв,як вони відпрацьовують 30 серебряників.
    До відома Тарасенка знаками не голова селищної ради має займатися, встановлювати, а відповідна служба втомобільних доріг. А до Магомаєва, скажу неозброєним оком видно що тут відбувається цькування Топорівського, бо він майже у всьому правий, так є проблема пільговиків, вона сутьєва, так є проблема перевізників, вони відмовляються бо справі не рентабельно робиться,але тут топорівський правий , він переживає про громаду, та шукає, вихід, а сапожніков як завжди починає маніпулювати, в нього це вже в крові, знищувати неугодних, інакомислячих, а хай би проїхався в маршрутці, хоч раз

    • Краще б Магомаєв поділився досвідом,як він підвищував свою проф придатність в Італії.В радянські часи лікар після 5-річної перерви праці по спеціальності повинен був повторно здавати екзамени і підтвердити сваю кваліфікацію. А Топорівський все правильно робить-головне не боятись.Якщо в Нововолинську не знаходиться достойної людини-потрібно знайти і запросити!!!!Місто або зміниться,або і далі буде возити *контрабас* до Польщі(якщо дозволять).А теперішнє керівництво міста не здатне мислити і турбуватись про громаду,прикриваючись смердючими робочими місцями курчака та кроноспану,які зовсім не вирішують питання занятості в місті.Не здатні навіть навести порядок з тіньовими робочими місцями і комунальними підприємствами і службами.Якщо чиновник не може вирішити питання 13 маршруту,то він,як мінімум,не відповідає займаній посаді.А як назвати чиновника,на очах якого ремонтують дорогу по-Нововолинськи?Непрофесіоналізм-Ні,це вже корупція,бо гроші виділяються як на нормальний ремонт!І так-на кожному кроці.

  6. Проблема в тому, що сапог звиг що він царьок, намагається задавити молодь псевдодосвідченістю та псевдомудрістю…. А більшість в нас, як завжди, – “моя хата з краю”, “ПАПА сказав” і т. п…… задовбали…. цькувати всіх, хто намагається хоч щось зробити, ворушиться – це все, на що наше бидло здатне…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок