<

Розповіли про освіту і роботу хірурга з Нововолинська Миколи Гідзінського

12:41 | 13.10.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
2630
/ 1 коментар

Гідзінський Микола Іларіонович – народився 17-го листопада 1928 року у Володимирі-Волинському. Батько працював вахтером, а матір займалася домашніми роботами.

Біографію лікаря опублікували на сторінці Твій Новік у фейсбуці.

В 1935 р. поступив в початкову польську школу, в якій навчався 4 роки. З приєднанням західноукраїнських земель до СРСР вступив в п’ятий клас радянської школи, однак навчання було перерване вторгненням німецьких військ в СРСР.

В 1944 р. із звільненням Володимир-Волинського М. І. Гідзінський продовжив навчання і у 1949 р. закінчив десять класів отримавши золоту медаль за успішність. Після випуску зі школи Микола Іларіонович поступив в Київський медичний інститут.

Навчався до 1955 р. і після закінчення був направлений на роботу хірургом до медсанчастини селища Азанка, Свердловської області (зараз РФ). В березні 1957 р. М. І. Гідзінський переїхав до Нововолинська і влаштувався на роботу до Нововолинської медсанчастини.

Згодом одружився з Л. М. Бурдою (1931 р. н.), яка в цей час управляла хімічною лабораторією тресту «Нововолинськвугілля».

В 1960-х рр. став завідувачем хірургічного відділення Нововолинської поліклініки.

Нагадаємо, 12 жовтня відійшов у вічність лікар-хірург з Микола Гідзінський. 44 роки він віддав роботі в Нововолинській лікарні.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер