<

[Оновлено] Підозрюваний у вбивстві Катерини Литкіної перебуватиме в СІЗО до 10-го лютого

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:16 | 12.01.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
34
/ коментарів 6

Підозрюваний у вбивстві Катерини Литкіної Назар Статочнюк залишається під вартою до 10-го лютого 2017-го року.

Таке рішення прийняв суддя Луцького міжрайонного суду Андрій Сівчук на засіданні 12-го грудня.

На початку судових дебатів адвокат підозрюваного Віктор Шостак попросив у судді приєднати до матеріалів справи письмове заперечення на клопотання прокурора щодо продовження строку тримання під вартою Статочнюка.

Під час судового засідання суддя відхилив клопотання прокурора Самчука про допит працівника СІЗО, в якому перебуває Статочнюк. Прокурор зачитав висновок судово-психіатричного експерта про індивідуально-психологічні особливості підозрюваного та відзначив, що існують підстави вважати: Статочнюк може вчинити інший злочин, якщо його відпустять з-під варти.

Адвокат Шостак натомість зауважив, що ніякий свідок із СІЗО не підтвердить наявність ризиків, адже поведінка підозрюваного відповідає тій життєвій ситуації, в якій він опинився. До того ж, якщо були прояви негативної поведінки збоку  Назара Статочнюка, то тільки через те, що порушуються правила тримання його під вартою. Захисник також додав, що в СІЗО на неповнолітнього здійснюється тиск. «Доросла особа вмовляє його визнати вину», – відзначив він.

На думку адвоката, звинувачення Статочнюка грунтується на припущеннях, а перебування його під вартою ніякої користі слідству не принесе. Він говорить, що за час перебування підозрюваного під арештом його ні разу не опитали.

Суддя Сівчук також відмовив прокурору Самчуку у приєднанні до справи заяви про відсутність вільних електронних засобів (браслетів). У зв’язку з цим пом’якшення запобіжного засобу не може гарантувати здійснення відповідного контролю за підозрюваним.

Батько Катерини Литкіної повідомив, що чув багато про негативну поведінку Статочнюка, а особисті характеристики, які надають захисники підозрюваного, зовсім не відповідають дійсності, бо сама Катя неодноразово скаржилася на хлопців.

“Коли розпочав пошуки своєї дочки, заїхав у першу чергу до мами Назара. В нас трапилася неприємна розмова. Співбесідниця дала зрозуміти, що моя дитина гуляща. На доньку вилили стільки бруду… Думаю, батьки одразу знали про вбивство, як тільки воно трапилось. Тепер хочуть швиденько “відмазати” і відправити хлопця за кордон.

Нехай би хтось із свідків у СІЗО розповів, наскільки цей хлопець адекватний. Бо два роки тому я слухав розповіді своєї доньки про те, як він тероризує її в школі. Можливо, краще було б піти і поговорити з ним тоді, але порадив їй не звертати на нього уваги. Катя приходила інколи і плакала в туалеті від цього хлопчини”, – звернувся до суду батько загиблої Сергій Литкін.

Мама вбитої нововолинянки Вікторія доповнила, що підозрюваний досі не пояснив, звідки в його телефоні появилася флешка Катерини.

“Цю бідну та нещасну, зі слів захисників, дитину не можна відпускати з-під варти. Законний представник підозрюваного обіцяла, що він пройде детектор брехні, проте цього так і не сталося. Він мені посміхається в лице. Про що це говорить?

Навіть коли моя донька з кимось сварилась у школі – я це помічала. Думаю, мама Назара мала б побачити дивну поведінку сина після скоєння вбивства, але покриває його”, – сказала Вікторія Литкіна.

У підсумку суддя прийняв рішення не змінювати запобіжного заходу і продовжити тримання під вартою підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної до 10-го лютого 2017-го року. У разі визнання вини, Статочнюку «світить» від 10-ти до 15-ти років позбавлення волі.




коментарів: 6
  1. Потрібно ще діда і маму Статочнюка взяти на детектор. Тому що дід говорив на передачі що він був вдома, а насправді його не було, і Терлецький ще мав гостювати у Нововолинську, бо він з Вітою та її дітьми напередодні вбивства тільки приїхали з відпочинку. І сталося так, що пропала Литкіна і раптом зник Терлецький. Коли тато шукав Катю, то Терлецький ще був в селі, а Віта сказала що поїхав в Словенію. Невже немає ніяких документів і доказів щоб перевірити коли перетинав кордон Максим?

  2. Диву даєшся тому. що відбувається Про яке звільнення може йти мова? Чому до сих пір він не пройшов “детектор брехні”? Вони що чекають що гром адяни міста прийдуть до них під хату? Батьки добре знали що зробилм ці иалолітні в…і Чому ж тоді вони з самого ранку вивезли максима з сестрою до Словенії? Мала говорила що будуть ще тут. в діда з бабою . до середини серпня І чомусь саме ” серпня вони виїздять За ними мала приїхати мати Максима А повії дід А про моральний образ покійної не Вікторії Терлецькій. ні її сесрті. ні їх батькам говорити не личить Обидві гуляли по-чорному Одна і друга нагуляли обох синів ( а Лілія умудрилась поїхати на заробітки до Словенії і там нагуляти доньку) Хлопці одружились з цими “кралями”. але дуже швидко розлучились з ними І ці “пай”-хлопчики виховувались без батьків Вони взагалі жили самі по собі Бачили брехню, заздрість безкарність Знали лише одне-гроші і зв”язки можуть все Ось і результат Але чому не можна добитись щоб і другого “притягнути” до відповідальності. ми не розуміємо Знають . де він є Є його адреса Чому через міжнародні зв”язки. закони це не робиться?Були обидва. обидва повинні дати покази Це ще раз говорить про роботу наших правових органів Один вбив людину. мати встигає вивезти його за кордон І він живе собі спокійно . а в Україні його “судять” роками Сміх . та й годі

  3. Я вчора також писала схожий коментар, але чомусь його немає. Дійсно Максим ще мав бути в Нововолинську в гостях, і мав їхати пізніше. Про це знають всі сусіди, але бояться підтвердити. Пропала Литкіна – раптово зникає з України Терлецький. Чому? Коли тато шукав Катю і заїхав до Назара, то його мама Віта сказала що Максим поїхав в Словенію, але він в той час ще був в селі в діда. Для чого обманювати і влаштувати скандал людині в якої сталася біда?! На детектор треба брати не тільки Назара, а ще і його маму, і діда. І невже не можна перевірити в який день перетинав кордон Максим? В цій справі брехня їде на брехні і брехнею поганяє.

  4. Притягнути до відповідальності за “лжесвидетельство”, покривають і брехня це також співучасті, змова…..

  5. Ці “бідні та нещасні діти” жорстоко вбили людину і поглумилися над трупом. Вішати таких уродів треба. Другого повернути в Україну і також повісити на площі посеред міста. Якби не був винен, не ховався би за кордоном. Не буде порядку в країні доки злочиньці не будуть отримувати адекватного покарання за скоєні злочини. А то зараз затягнуть суди на пару років щоб суспільство охололо, тоді тихенько поклавши солідного хабара в кишеньку,замінять статтю на менш сувору і випустять за відомим законом . Схема накатана…

    • Погоджуюсь з Вашими словами,окрім того,що суспільство (в данному випадку жителі Нововолинська,журналісти та небайдужі громадяни) охолоне по данній кримінальній справі!Жорстоке вбивство…
      Винні будуть покарані!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер