<

Працівники шахти “Бужанська” продовжують акцію протесту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:58 | 25.02.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
12
/ коментарів 16

25-го лютого шахтарі “Бужанки” провели збори біля виконкому Нововолинської міськради. Працівники чекають обіцяні гроші, які ще не поступили на ДП “Волиньвугілля”, і на роботу не поспішають.

Як повідомив інтернет-видання “БУГ” Богдан Макарчук, 26-го лютого на ДП “Волиньвугілля” приїжджають представники міністерства, які мають привезти перших 5 мільйонів гривень на виплату зарплат. Наступний транш, 7 мільйонів, прийде 4-го березня, а через тиждень – ще 5 мільйонів.

Працівники на шахту не виходять і чекають людей з Міністерства паливної енергетики та вугільної промисловості, серед яких, кажуть гірники, буде і майбутній гендиректор ДП “Волиньвугілля”. Київ посилає своїх кандидатів на згадану посаду і, очевидно, шахтарям доведеться зробити вибір.

“Нам пропонували кандидатуру інженера “Бужанки” Стасюка, який вже показав, на що здатний – це людина з сепаратистськими настроями. Він нас не влаштовує, як і кандидатура директора шахти №9 Головка. Попросили міністра прислати своїх людей. Директор з маркетингу ДП Акатов поки залишається на своєму місці. Так сказав пан Венгрин. Від першого березня до першого квітня Демчишин розпорядився вивезти повністю все вугілля зі складів і реалізувати його. Акатов має контролювати цей процес. По шахтах ситуація дуже складна і всі розуміють, що йде до повного краху”, – розповідає учасник ініціативної групи “Бужанської” Роман Сенів.

У Київ їздили 7 шахтарів, представники ДП “Волиньвугілля”, Незалежної та “червоної” профспілок. Гірники спілкувалися з Демчишиним біля трьох годин.

Зі слів шахтарів, учасників зустрічі, радники Венгрин і Крук зацікавлені у призначенні “смотрящих” більше, як сам міністр.

Вугільники попередили: якщо їм не віддадуть кошти, будуть перекривати трасу на Ягодин. Цього разу не на день, а, як мінімум, на тиждень.

“Були випадки, що зарплати приходило 25 гривень. Чи є бажання працювати? Скоріше, це бажання забрати гроші і забратися з шахти”, – кажуть працівники копальні.

Нагадаємо, шахтарі “Бужанської” з нардепом Ігорем Гузем вибили 17 мільйонів у міністерства на погашення заборгованості.

NICK4597
NICK4620
NICK4599
NICK4581
NICK4583




коментарів: 16
  1. Одним словом знову купили за наші ж зароблені гроші!можна ставити жирну крапку на шахтах

  2. Яка різниця хто буде керувати ДП,,Волиньвугілля”?Ми маємо наприклад наших керівників,які обдирали в простих трудяг їхні зароблені гроші.Неодноразово мінялись фамілії цих людей на посадах.Результату це не дало.Ці люди постійно крутяться білі крісел керівних посад.І одні і ті ж самі.Можливо хватить?Хватить рішати свої справи за плечима простих робітників.Ну скільки це може тривати?Хватить кормити старих пирдунів-регресників ціною свого втраченого роками на шахті здоров’я.Для простого трудяги просто давай вчасно гроші,контролюй їх і матеріально підтримуй шахти.Там хоч мавпа сидіти буде.Тільки не з “попередньої серії”.Наші клоуни вже показали себе зі всіх сторін.Вони ні з міністром ні з людьми неможуть договоритись.Тому що в них є свій інтерес НАКРАСТИ І ВІДМИТИ РУКИ.Це особисто моя думка,можливо хтось буде критикувати її,але цих людей, які вже були при посадах, нів’якому разі недопускати.Був їхній час…Настав Наш!І ще одне.Для чого нам взагалі це ДП,,Волиньвугілля”?Коли вся система вже налагоджена роками.Точки збуту є.Рахунки відкриті.Треба брати все в свої руки.Результат буде відчутний!P.S.Колективу шахти “Бужанська”велике спасибі за організацію та результат.

  3. на бужанці залишився збрід ледарів.ніхто працювати вже не буде,хоть і гроші віддадуть.чи не так Дрозда та інші ?

  4. Чому 9-та не бастує? Вони хочуть за рахунок працівників “Бужанки” отримати кошти, не виходячи на мітинг? І рибку з”істи, і…

    • олень 9 шахта кормить вас і дп, пілся 1 травня, будете на бужанці з 50% золою сосати друг в друга

  5. Петя, це не ти на мітингу пілюлей від Дрозда отримав, нагнівався і називаєш всіх ледарями???

    • Тому що … вугілля яке дає “Бужанка ” гідне хіба що дороги латати , і хто на що хоче сісти це ще велике питання, свій комплекс вгробили ,забрали з 9 .З часу коли на 9 здали дві лави вони чомусь “всохили” на 70 тон зі “стружки” кожна по “заміру” ,коли хтось давав “героїчну добич” на КД -80 на папері а по факту сидів глибоко в дупі , за яке вугілля отримував гроші????Крім того годували об’єднання , так що “рибку їсте і ви ,тепер ще й хочете сісти” на всім відоме місце звинувачуючи того хто вас годував коли ви сиділи з голою дупою.

  6. Бужанка ітак в 9 на шиї сидить і за щот9 премії получає.на 9 людей осталося кіт наплакав зкожним днем все менше й менше а план не зменшують.а вугілля хай небагато ,але річкою тече.те що бодя гроші вибив- молодець але якою ціною?ще натішитися і генералами і смотрящими

  7. “Попросили міністра прислати своїх людей” Що?????? Попросили міністра? Ви в своєму розумі? Лише тиждень назад ви всі мітингували під ДП “Волиньвугілля”, щоб свої посади звільнили “смотрящі міністра” Болотов, Акатов і Вітушко. Тільки декілька днів назад з посади пішов Богдан! І що, знову та ж сама пісня? Знову “смотрящі”? Тоді навіщо це все було затіювати? Повне безглуздя!

  8. Бужанка браво!!!!! Місяць назад кабмін вніс законопроект в бюджет 2016 року України погашення заборгованості за 2015 рік шахтарям ,в лютому отримали 6млн ,в березні мало бути 6 млн. і в квітні 12 млн., разом повинні були отримати включаючи березень і квітень 18 млн..А Вєнгрін залишив комерційного директора Волинь ДП Акатова для проведення тендерів на закупівлю б/у шахтного обладнання бо він є головою тендерної комісії. Шахтарі бужанки попросіть Богдана Макарчука хай віддасть 1млн.гривень за який він продав Волинь ДП Вєнгріну а, завтра вам скажуть положити своїх дружин в ліжко донецьким чувакам щоб отримати зарплату і ви це зробите!

  9. Соромно читати такі коментарі від 9 шахти. Все своє жття проробив на цій шахті, заробив пенсію і болячки, і батько там працював! Ось і є вся наша хохлятська суть!!! Ви спочатку себе прокорміть. Роботяги! Ніякої єдності. Так добре живеться? Напевно все “в шоколаді”, процвітаєте?! Хоч би посоромились! Сім’ї ВАШІ не виживають? Не стидно дітям в очі дивитися, що не можете забезпечити їх елементарним? А Бужанка, молодці! А гордість буде – коли сім’ї забезпечите. За останній рік – взагалі все в пропасть…

  10. Ми себе кормим.із 9 кожен день вагони їдуть напряму на тец а на бужанці на складі терикон вугільної маси точніше породи .натомість вони получають премію а9 х.. сосе .коли останній раз бужанка план виконувала? В2012?а весь цей час сидить на шиї9 .а тепер роботяга можеш розказати мені про гордість .напиши де робив я тобі розкажу який ти роботяга,всіх на9 знаю

  11. За більш як 20 років моеї роботи на шахті ,не пам’ятаю щоб “бужанка” виконувала план більш як рік , натомість сиділи на шиї у 9 і у 1 , як думаєш нам було приємно знати що працюємо окрім себе ще “на того парня”? У 2004-2006 роках об’єднання було винне лише одній дільниці шахти 9 14000 тон вугілля -кому їх подаровано “бальшой вопрос” , при Борсуку на рахунку шахти було 17 млн. і де вони ? такийже “бальшой вопрос”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок