<

Поминальна неділя: які квіти несуть мешканці Нововолинська на кладовище

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 29.04.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2376
/ Коментарі відсутні

Перший тиждень після Великодня вважається поминальним, нововолинці наводять лад на могилах своїх родичів та близьких. Ще з радянських часів пішла традиція прикрашати пам’ятники штучними квітами. Пластик на території кладовища – за чи проти, дізнавались журналісти БУГу на ринку у Нововолинську.

Попри те, що штучні квіти несуть значну шкоду екології, люди все одно продовжують нести пластик на могили своїх рідних. Комунальники щороку викидають гори старого пластику та нововолинці приносять новий. Містяни розповіли, що надають перевагу штучним букетам та вінкам, адже не всі мають можливість доглядати за живими квітами, а зрізані – швидко в’януть.

Серед покупців існує думка, що живі квіти, тим більше букети, купувати дорого, а штучні – значно дешевше. Завітавши на місцевий ринок, БУГ порівняв ціни. Цього року користуються полярністю дешевші квіти, ціни стартують від 8-ми гривень, але є й такі, які купують великі пластикові за 250 гривень.

У порівнянні живі квіти – значно дешевші. Одна така рослина вартує від 3-ох гривень. Продавці аргументували це тим, що пластикові букети все ж довше простоять та не потребують догляду.

Варто зазначити, що священники та екологи закликають відмовитись від штучних квітів. Рішення продиктоване потребою забезпечити чистоту на кладовищах та прилеглих територіях, зменшити кількість відходів, які засмічують землю.

Міністерство екології та природних ресурсів закликало не купувати пластикові квіти та вінки, адже у наслідок спалення цих виробів з пластику відбувається великий викид канцерогенів в атмосферу.

Однак, радянський попит на «похоронні» квіти відходить туди, звідки прийшов. Нововолинці все більше скуповують живі квіти. Чимало жінок зазначили, що купують саджанці, які квітнуть до самої зими. Такий вибір виглядає не лише естетично, але й не шкодить навколишньому середовищу.

Наголошуємо, що терміни розкладання пластику становлять від 100 до 500 років. Робимо висновок, що одна штучна квітка буде розкладатися довше, ніж тривалість життя людини. Тому перш ніж купувати штучні квіти, добре подумайте!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок