<

Перебуваючи у СІЗО, підозрюваний у вбивстві Каті Литкіної отримав 7 дисциплінарних стягнень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 27.03.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ коментарів 6

При розгляді кримінальної справи щодо вбивства неповнолітньої Катерини Литкіної колегією Ковельського міськрайонного суду прокурор Сергій Самчук просив врахувати характеристику підозрюваного, надану адміністрацією Луцького слідчого ізолятора. Під час перебування у СІЗО на Статочнюка 7 разів накладалися дисциплінарні стягнення.

На початку судових дебатів 27-го березня головуюча Ірина Логвинюк повідомила присутніх про отримання клопотання захисника обвинуваченого Сергія Полячука, у якому він зазначає про поганий стан здоров’я і просить погодження провести засідання за його відсутності. Судді заслухали думку учасників процесу щодо можливості проведення судового розгляду без адвоката.

Прокурор Сергій Самчук зазначив, що у такому випадку було б слушним дізнатися думку законного представника обвинуваченого Вікторії Гуліди та його захисника Віктора Шостака, і продовжити засідання у тому випадку, якщо відсутність Полячука не буде порушенням права на захист Назара Статочнюка. Всі сторони процесу дійшли згоди у цьому питанні, відтак, засідання продовжили.

Перед початком дослідження доказів, прокурор зачитав клопотання, в якому просив суд на 2 місяці продовжити строк тримання під вартою підозрюваного. Він також звернув увагу на характеризуючі дані щодо Статочнюка, надані адміністрацією Луцького слідчого ізолятора. З його слів, на обвинуваченого у вбивстві Катерини Литкіної під час перебування у СІЗО 7 разів накладалися дисциплінарні стягнення.

«У вказаному документі вбачається, що Статочнюк на час перебування в СІЗО характеризується з негативної сторони», – підсумував Самчук.

Захисник підозрюваного Шостак запропонував продовжити засідання та досліджувати докази, а клопотання розглянути впродовж 5-ти днів.

«Ми погодилися на розгляд судового засідання без участі Полячука, адже повинні були досліджувати докази. Через клопотання прокурора, вважаю, без згаданого адвоката не можемо продовжити», – сказав Віктор Шостак.

Його підтримала і законний представник підозрюваного Вікторія Гуліда:

«Намагалися уникнути підозр, що наша сторона затягує процес, але тепер я проти розгляду справи без іншого захисника».

Після 10-хвилинного перебування у нарадчій кімнаті колегія суду заслухала думки присутніх щодо перенесення засідання.

«Оскільки Сергій Полячук не прибув, посилаючись на стан здоров’я, гарантії на те, що до 9-го числа він з’явиться, немає. В даному випадку практично було б перенести засідання на якийсь день і розглянути клопотання за його присутності. Вважаю, що слід з’ясувати стан здоров’я  захисника і інформацію про те, коли він зможе прибути в суд», – сказав Самчук.

І хоч адвокати потерпілої сторони були впевнені, що клопотання прокурора є підставою для розгляду судового засідання, все ж погодились з його думкою.

Судді оголосили перерву, під час якої секретар зателефонувала до захисника обвинуваченого Полячука. Він повідомив, що готовий прибути 28-го березня.

У підсумку суд переніс засідання на наступний день.




коментарів: 6
  1. Чому стільки судової возні навколо вбивства дитини?Ці виродні давно повинні відбувати свої пожиттєві строки…Це розуміють всі.

  2. 7 разів накладались дисциплінарні стягнення на Статонюка….це багато про нього говорить. А мамочка:” Бідне хворобливе дитятко…”

  3. Та цю маму саму потрібно притягнути до відповідальності за приховання правди Вона. сволота. добре знала що зробили ці виродки Вон а зі своїм татусем Терлецьким Валерієм, тільки брехали, виправдовуючи своїх виродків До поки не буде знайдено вбивцю- вбивці ваші діти Навіть якщо суд винесе рішення, що вони не винні, люди вважатимуть саме так.І правильно ви мислите-життя для вашої родини в місті неможливе ( це вони сказали родичам )

  4. Чому всі мовчать за Максима? Чому вони двоє не відповідають перед законом і людьми? Невже Максима так легко відкупили?! Ви думаєте що люди перестали слідкувати за подіями?! Глибоко помиляєтеся…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер