<

ПДФО від силового блоку має залишитися у громадах, – міський голова Нововолинська звернувся до Верховної Ради

10:28 | 20.09.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
472
/ коментарі 2

Міський голова Нововолинська звернувся до депутатів Верховної Ради з пропозицією не підтримувати законопроєкт, який має вилучити ПДФО від силового блоку з бюджету громад.

Про це він сказав у відеозверненні.

Сьогодні, 20-го вересня, Верховна Рада буде розглядати законопроєкт №10037. Ним передбачено вилучення з місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб від військових, поліцейських, рятувальників та інших силових формувань.

Загалом, громада Нововолинська отримує 40 мільйонів такого ПДФО, з яких майже 34 мільйони виділили на підтримку ТРО, ДСНС та поліції.

«Закликаю депутатів не підтримувати такі зміни. Перед початком опалювального сезону позбавляти українські міста такої суттєвої частини доходів – неприпустимо. Тим паче, що левову частку цих надходжень ми і так спрямовуємо на підтримку Захисників», – сказав мер.

У громадах живуть сім’ї військових, які зараз на передовій, загиблих, ВПО. Додав, що всі мешканці громади заслуговують на комфортні умови та безпеку.

Натомість Карпус закликав Верховну Раду прийняти ефективний механізм, щоб з місцевого бюджету громади могли купувати все потрібне для Захисників, без різних обмежень і перешкод.

Нагадаємо, зла напряму фінансувати ЗСУ з місцевого бюджету не можна.

Читайте більше:

Мало хто знає, але з бюджету міста ми не можемо фінансувати ЗСУ, купувати для них дрони, — мер Нововолинська.




коментарів: 2
  1. Дуже хитра позиція ,будемо купувати військовим і нам щось в кишеню припаде ,як же без цього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя