<

[ОНОВЛЕНО] У Нововолинську бійцівська собака, яку вигулювали без намордника, загризла пса: поліція притягне до відповідальності власників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:17 | 26.01.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
22498
/ коментарів 18

26-го січня близько 13:00 на вулиці Винниченка у Нововолинську поряд з дитячим майданчиком власники вигулювали пса бійцівської породи стаффордширський тер’єр без намордника. За словами очевидців, собака вирвався з повідка та напав на домашнього улюбленця пенсіонерки.

Мешканці двору, які побачили інцидент, кинулись рятувати старенького собаку. Проте, бійцівський пес прокусив домашньому улюбленцю шию та живіт. Звільнити нещасного з кровавої пастки вдалось лише тоді, коли «стафа» облили крижаною водою небайдужі.

Налякана пенсіонерка забрала свого чотирилапого друга додому. Очевидці намагались допомогти жінці та відвезти собаку до ветеринара, проте пані побігла додому з пораненим. Біля вхідних дверей сусіди помітили чимало крові.

“А якби пес накинувся на дитину, яка бавилась у той час на майданчику. Власники повинні дбати про безпеку навколишніх та вигулювати бійцівські породи собак лише у наморднику”, – додали свідки.

[ОНОВЛЕНО] Правоохоронці оперативно відреагували на ситуацію та виїхали на місце події. Працівники поліції взяли свідчення в мешканців будинку щодо деталей даного інциденту та наголосили, що вигул своїх домашніх улюбленців без намордників, тим більше бійцівських порід, суворо заборонено. До адміністративного правопорушення будуть притягнені власники бійцівської собаки.

Очевидці зазначили, що пес постійно вигулюється без намордника, що несе загрозу мешканців прилеглих будинків.

Нагадаємо, в Україні діє відповідальність для власників за вигул тварин без намордників. Так, згідно зі статтею 154 Адміністративного кодексу України, тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб – від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Але, коли справа доходить до суду, вину власників тварин довести важко. Законодавство потребує змін.

Читайте також:

Нововолинський суд закрив справу жінки, котру покусав бульдог ще три роки тому




коментарів: 18
  1. Власника пса стерилізувати щоб нерозмножувались такі виродки ! А пса на мило !!!

  2. Добре що хтось “на щось” Реагує !
    аЛЕ якщо “впишусь” ПІД+ виконавців влади ? То сміття майданчик на м-н Шахтарському : 23, верх до ліцею школи 7 , та вниз до буд 28 ! сміття майданчиком , майданчика стан , ВЛАДНІ НЕ ЗНАЮТЬ ?

    • Це певно влада сміття викидає, не люди. І курить в під’їзді, і в ліфті гадить, і собак без намордник пускає, але точно не люди

    • Боляче однаково всім.І собаці теж.Потрібно мати співчуття.Велика собака _велика відповідальність.

  3. а де у нас відведені місця для вигулу тварин? I які собаки згідно законодавства визначені як бійцівські?

    • Сергію, розумно сказано….
      Але власники собаки,мабуть не прості люди,так,що не дочекаєтесь……

  4. За тих собак, там і бійцівські і королівські, що соваються по місті без нагляду, блохасті, заразні. Вони без поводка і намордника, і кидаються. То Карпуса потрібно посадити довічно, і з ними усіх муніципалів.

  5. Чого ви тільки ниєте як ті російскі раби? Бачите що хтось вигулює свого бойового пса без намордника – підходите і робите зауваження, якщо не реагує – знімаєте на відео, оприлюднюєте та викликаєте поліцію! Якщо ще й хамить чи травить свого пса – робите все можливе щоб той пес здох… чи ви як ті раби рашисти, яким навіть дали автомати і їх все одно гвалтують і вони мовчать?

  6. Бардак у місті з цими шавками, нікому діла нема. Років 20 назад непотріб цей псячий відстрілювали і було все гаразд, а зараз всі такими добродушними собачниками стали, аж гидко. Хай но когось загризуть з гомосапієнсів, тоді може зачешуться

  7. У мене пітбуль, гуляє на повідку і без намордника, а у всяких бабушек і “нє мєстних” собаки бігають просто так. Так хто буде винен, як до мого пса хтось з таких “чудо-чадів” підбіжить? До людей, а особливо, дітей, він байдужий. Чи як робити мені, як до нього дворові собакі чіпляються? Тобто, маю я собаку, то виходить, що тільки у мене проблеми? Ну но автор статті, як тебе там, бо не видно, поясни мені цю позицію? У нас з бродячими собаками проблема не перший десяток років, но про це щось тут не обговорюється… А я вам так скажу, у мене пес гуляв в наморднику, і як де йду з ним то так і гуляє, но як тільки я бачу дворняг, я його знімаю, і мені, чесно, байдуже, чий там пес буде ще гавкати до мого. А оці два клоуна на фото, поліція, то це що таке? Повз проходили? Доки міській владі срати на проблеми по бродячим собакам, мені так само на їхні закони, мене літом вкусила дворняжка, так кому притензії подавати то??? І на останок, дійсно, а де у нас місця для вигулювання собак???

    • Вигулюйте їх перед місцевим Білим Домом або за ним. Там у кабінетах також злі собаки сидять, то з вашими порозуміються

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок