<

Нововолинців ознайомили з процедурою оформлення всиновлення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:34 | 27.07.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

26-го липня у міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді прийомні батьки та батьки – вихователі обговорили актуальне питання щодо всиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це йдеться на офіційній сторінці відомства у Фейсбуці.

На засіданні групи провідний фахівець із соціальнї роботи Анжела Карпінська ознайомила із статистичними показниками всиновлення дітей із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Зокрема, що в Україні функціонує 1039 ДБСТ, в яких виховується 6 929 дітей. Прийомних сімей 3646, де виховується 6 863 дитини. З усіх дітей, майже 80 %, мають підстави та перебувають на обліку дітей, які можуть бути всиновлені.

Протягом 2017 року із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу було всиновлено лише 110 вихованців – менше 1% від тих, хто перебуває ПС і ДБСТ. Усі ці діти мають переважне право на усиновлення в сім’ї громадян України. При цьому самими прийомними батьками та батьками – вихователями було всиновлено лише 58 дітей, які перебували у їх сім’ях.

Учасникам групи наголосили про наявність у них можливості скористатися переважним правом на усиновлення дитини, яка виховується у їхній сім’ї.

До речі, у Нововолинську вперше за час функціонування прийомних сімей було всиновлено дитину прийомними батьками.

Головний спеціаліст Служби у справах дітей Олена Стащишин, роз’яснила роль прийомних батьків, батьків-вихователів в процесі організації знайомства кандидатів в усиновлювачі із дитиною чи дітьми, які є їх вихованцями, та встановлення контакту. Вона ознайомила з процедурою оформлення всиновлення. А також наголосила про неможливість порушення пункту 61 Порядку провадження діяльності з усиновлення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота