<

Нововолинськ житиме під пильним поглядом Нацгвардії. Офіційне пояснення подій 21 березня керівниками правоохоронних органів міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:36 | 23.03.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Оперативно-профілактичне відпрацювання, спільне патрулювання підрозділів Національної гвардії та міліції у місті гірників, що відбулися в ніч з 21 на 22 березня – лише початок боротьби із злочинною ситуацією у Нововолинську. Про це сьогодні в ексклюзивному інтерв’ю “БУГу” повідомив начальник нововолинського МВ УМВС України у Волинській області Ярослав Соломонюк.

Заходи, які проводилися у Нововолинську на вихідні – вимушений крок міліції у боротьбі із криміногенною ситуацією, складнішою ніж в інших містах області. Як пояснив “БУГу” заступник начальника міськвідділу В’ячеслав Мартинюк, на даний момент Нововолинський МВ недоукомплектований 16 працівниками. Тобто, міліціянтам просто не вистачає рук для банального патрулювання міста та наведенням порядку, особливо на вихідні.

“Саме тому, аналізуючи щодня статистику правопорушень та злочинів по Волині, ми побачили, що Нововолинськ займає лідерські позиції по крадіжкам та злочинам, пов’язаним із наркотиками. Тому, начальник міськвідділу звернувся в обласне управління МВС із проханням дозволити залучити до патрулювання та оперативно-профілактичного відпрацювання міста підрозділи національної гвардії України. Начальник обласного УМВС підписав доручення “Про залучення у місті Нововолинську додаткових сил підрозділів Національної гвардії”. Останні є такими ж правоохоронцями, як і ми, у своїй діяльності керуються Законом “Про Національну гвардію України” та Законом України “Про міліцію”. Їхня основна функція – охорона громадського порядку, хоч вони і є військовими у структурі МВС”, – пояснив В’ячеслав Олександрович.

В суботу на вулицях Нововолинська представники Нацгвардії разом із міліціянтами проводили патрулювання. Зупиняли та перевіряли документи у тих, хто нецензурно лаявся у громадських місцях, розпивав спиртні напої, та тих, кого вважали причетними до вживання або розповсюдження наркотиків.

Фізичну силу нацгвардійці, як і міліціонери, застосовували лише у тих випадках, коли ні словесні попередження, ні складання протоколів про порушення не діяли на зловмисників. Як зазначив пан Мартинюк, жоден із містян не постраждав та госпіталізації від дій правоохоронців не зазнав.

“Троє осіб були затримані нами під час нічного відпрацювання, але оскільки їм інкримінується адміністративне порушення, то, згідно зі ст. 263 Адміністративного кодексу України, утримувати їх під вартою довше, ніж 3 години ми не маємо права. Тому, після складання відповідних документів, затримані поскаржилися на погане самопочуття. Була викликана швидка допомога та після огляду лікаря вони були передані дільничим інспекторам, які після оформлення відпустили їх. Дані особи постануть перед міським судом”, – пояснив заступник начальника МВ,

Начальник міськвідділу в інтерв’ю “БУГу” зазначив, що подібні профілактичні заходи будуть відбуватися в місті ще не раз.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота