<

Неповнолітній, який з необережності вбив атовця в Нововолинську, може провести два роки у виховній колонії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:46 | 2.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 7

Триває розслідування шодо 15-річного школяра з Нововолинська, який завдав чоловіку удар, що виявився смертельним.

Зважаючи на те, що неповнолітній, який визнав себе винним у скоєному, не досяг 16-річного віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність за вбивство з необережності (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 119 КК України), прокурори звернулися до суду з клопотанням про застосування до нього примусових заходів виховного характеру та направлення його на 2 роки до спеціальної навчально-виховної установи для дітей та підлітків до його виправлення, – повідомляє прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, вночі з 2-го на 3-те березня між неповнолітнім та 37-річним чоловіком – учасником АТО, стався конфлікт. Останній перебував у важкому стані без свідомості, травми виявилися несумісні з життям.

Поліція по камерам відеоспостережння встановила, що підліток ходив по місту та “стріляв” цигарки. Підійшов і до потерпілого, між ними виник конфлікт поблизу будинку на вулиці Святого Володимира .

15-річний хлопець наніс удар, внаслідок якого чоловік впав на землю. В атовця була тріщина в голові від одного вуха до іншого. Він помер у лікарні внаслідок отриманої черепно-мозкової травми помер.




коментарів: 7
    • таке законодавство. Злочин кваліфікується як не умисний, не було прямого умислу вбити людину, а тому кримінальна відповідальність за санкцією статті ККУ за нього настає з 16 років. А хлопцю 15. Тому не може суд йому призначити покарання. Таке законодавство було завжди. Можуть тільки заходи виховного характеру

  1. 2 роки та за вбивство треба довічне давати або якшо вбив навмисно то вішати невже зараз взагалі немає ніяких цінностей на “ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ”

  2. Як можна вбити з необережності? Якщо вдарив, то вже все… вже умисне. Можна з необережності хотіти п.. данути, а натомість всратися…оце розумію з необережності. Щось впало з вікна, вбило перехожого, оце розумію необережність. А тут що виходить в нього біс вселився, підняв руку, і він того не бажаючи вдарив?

  3. Людина в АТО була захищала неодумка цього. А воно руки розпускає. Сам завалив би його. Знаю хто це.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа