<

Не отримав повістку: суд у Нововолинську щодо порушення Сторонським вимог антикорупційного законодавства перенесли

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 3.06.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
1591
/ 1 коментар

Андрій Сторонський не з’явився в судове засідання із розгляду справи про порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Як пояснили в Нововолинському міському суді, у зв’язку з відсутністю фінансування, суд не має можливості повідомляти сторонам про засідання шляхом повісток.

3-го червня мало відбутися засідання, яке перенесли через відсутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, – колишнього першого заступника міського голови Нововолинська, – Андрія Сторонського.

Нагадаємо, 14-го січня на засіданні сесії депутат Нововолинської міської ради Микола Лукашук озвучив депутатське звернення про конфлікт інтересів постійного характеру.

Лукашук заявив, що тодішня начальниця управління освіти Ольга Лакиш обіймає посаду незаконно, оскільки отримала її не зважаючи на родинні зв’язки з заступником колишнього міського голови Андрієм Сторонським. Депутат зазначив, що він вбачає в цьому корупційну складову і вимагає провести розслідування.

До Нововолинського міського суду надійшли протоколи про порушення вимог антикорупційного законодавства Сторонським. Зокрема, статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

1. Неповідомлення особою безпосереднього керівника у випадках, передбачених законом, про наявність конфлікту інтересів, що тягне за собою накладення штрафу від десяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2. Вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, що тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як пояснила журналістам БУГу прокурор, яка була присутня на судовому засіданні, під час вивчення матеріалів справи було виявлено, що перший заступник міського голови підписував розпорядження про виплату премій начальниці управління освіти.

Так як Лакиш – двоюрідна сестра Сторонського, вбачається порушення вимог антикорупційного законодавства. Заступник ексмера, як службова особа, мав би повідомити про конфлікт інтересів.

3-го червня суддя винесла ухвалу про відкладення розгляду справи на 17-те червня. Як пояснили, з 26-го травня Нововолинський міський суд у зв’язку із відсутністю фінансування не має можливості повідомляти сторонам та іншим особам, які беруть участь у розгляді справ, про дату судових засідань судовими повістками.

“Є копії судових повісток і відмітка кур’єра суду про те, що не відбулося відправлення поштової кореспонденції у зв’язку з відсутністю поштової маркової продукції”.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота