<

На ТзОВ “Птахокомплес Губин” у Нововолинську екологи виявили порушення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:24 | 2.03.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

20-го лютого 2017-го року під час перевірки виробничого підрозділу ТзОВ “Птахокомплекс Губин” волинські екологи виявили захоронення відходів переробки птиці на території забійного цеху.

Про це інформує прес-служба Держекоінспекції.

Інспектори Державної екологічної інспекції у Волинській області спільно зі слідчими Нововолинського ВП ГУНП у Волинській області в рамках кримінального провадження провели позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства та проведено огляд території виробничого підрозділу ТзОВ «Птахокомплекс Губин».

У результаті перевірки встановлено факт захоронення відходів переробки птиці на території забійного цеху ТзОВ «Птахокомплекс Губин» розташованого в Нововолинську. Вищезазначеними діями посадовими особами підприємства допущено засмічення земельної ділянки. Також відібрано проби ґрунту для проведення лабораторних досліджень на предмет забруднення . По даному факту порушено кримінальне провадження. Крім того керівникам підприємства буде видано припис на вивіз даних відходів на утилізацію та проведення рекультивації земельної ділянки.

Раніше депутат Волинської облради Борис Бабійчук звернувся в Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА з вимогами:

  1. Надати копію дозвільних документів підприємства, а саме в тій частині, де описані всі відходи виробництва, шкідливі викиди, небезпечні речовини і методи їх зберігання та утилізації.
  2. Ініціювати перевірку підприємства з приводу виявлених порушень та включити депутата в склад комісії, яка буде здійснювати перевірку.
  3. Провести заміри забруднення ґрунтових вод біологічними та хімічними речовинами поблизу підприємства.
  4. У разі виявлення грубих порушень притягнути керівництво даного підприємства до кримінальної відповідальності.

16-го лютого на території ТзОВ “Птахокомплекс Губин” велися слідчі дії, проводилася перевірка підприємства з приводу виявлених порушень, викиду нечистот.

Депутата Бориса Бабійчука пропустили далі прохідної тільки після того, як він довів в.о. директора, що має право на позачерговий прийом та після консультації з начальником юридичного відділу ТзОВ “Птахокомплекс Губин”, якого Львов викликав на прохідну “розібратись”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок